Detaily případu brutálního znásilnění v Bratislavě. Útočil nezaměstnaný Nigerijec, píší média

K děsivému útoku došlo v centru Bratislavy.

Znásilnění žen cizincem v Bratislavě

Případ znásilnění, kterého se měl v centru Bratislavy minulý týden dopustit 27letý Nigerijec, otřásl celým Slovenskem. Tamní média přišla s novými detaily jak o hrůzné noci, tak o pravděpodobném pachateli. Policie vzala podezřelého do vazby. Muž má být nezaměstnaný, dříve zřejmě hrál fotbal.

Děsivý incident se měl odehrát minulou sobotu v centru Bratislavy. Muž, původem z Nigérie, měl v parku znásilnit sedmnáctiletou dívku a pokusit se o znásilnění dvacetileté ženy. O víkendu se obě bavily v baru Trafo na Starém Městě. Podle jejich výpovědí je tam útočník pravděpodobně omámil, napsal portál TA3.

ČTĚTE TAKÉ: Bylo to jinak, říká plavkyně po kolapsu na olympiádě. Slovenka popírá slova šéfky výpravy

Poté je postupně odvedl do parku k dómu svatého Martina, kde jednu z nich znásilnil, druhé se nakonec podařilo utéct, informuje TV JOJ. Obě dívky uvedly, že se sexuálním stykem nesouhlasily.

Sedmnáctiletou dívku měl agresor proti její vůli chytit za pas a dotlačit k soše na náměstí asi sto metrů vzdáleném od klubu. Podle informací TV JOJ se teenagerka snažila muže odstrčit, avšak marně. Útočník byl silnější, dívku svlékl a brutálně znásilnil. Záchranáři ji poté převezli do nemocnice na pozorování.

Afričan ovšem měl té noci zaútočit ještě jednou, dvacetileté ženě se však podařilo z místa utéct. „Některé ženy se spíše snaží vyhovět, některé mají sílu dát se do bojového módu,“ sdělila psycholožka Barbora Kuchárová TV JOJ.

Mohlo jít o fotbalistu

Obviněný útočník je podle informací portálu TA3 nezaměstnaný a trvalý pobyt má v Dunajské Stredě. Podle zdrojů TV JOJ jde o 27letého Olalekana původem z Nigérie. Muž se stejným jménem a ve stejném věku hrál fotbal za obec nedaleko Dunajské Stredy, podařilo se zjistit deníku Nový Čas.

Trenér mužstva potvrdil, že za jeho tým muž snědé pleti se stejným jménem hrál. „Neumím si představit, že by něco takového udělal,“ podotkl muž pro Nový Čas. Olalekan k němu občas docházel na tréninky a měl odehrát i pár zápasů. „Blíže ho ale neznám, neumím ani anglicky,“ dodal trenér. Do týmu se prý muž přihlásil sám, naposledy ho však viděl zhruba před dvěma měsíci.

Vyšetřovatelé muže obvinili z trestného činu znásilnění, dílem dokonaného a dílem ve stadiu pokusu. Stíhán je ve vazbě. Soud měl totiž důvodné obavy, že by mohl Nigerijec v trestné činnosti pokračovat. Ten však obvinění odmítá a podal stížnost, o které bude rozhodovat bratislavský krajský soud.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Chlapec zaútočil nožem kvůli koloběžce. Vrhl se na 11letého Alberta a křičel, že ho zabije

Tagy:
Slovensko Nigérie Bratislava znásilnění napadení trestná činnost Dunajská Streda TV JOJ TA3 Staré Mesto trestná činnost, právo a spravedlnost sexuální trestné činy