Detaily smrtelného pádu Anny u Terchové: Děti popsaly, co se stalo. Partner ji varoval

Partner osmatřicetileté Anny, která zemřela po pádu ze srázu během výletu na Zbojnický chodník, vyvrátil spekulace, které provázely tragédii. Matka tří dětí neuklouzla kvůli záchraně jednoho z potomků, ale nešťastnou náhodou, řekl webu Nový čas. Osudný moment mu popsaly děti, které byly svědky tragédie.

Tragická nehoda se stala u slovenské obce Terchová, kam se Anna s dětmi vydala. Žena se zřítila ze srázu přímo před zraky svých potomků. Přivolaní záchranáři už jí ale nedokázali pomoci.

ČTĚTE TAKÉ: Tajný pohřeb herce Heribana: Vzkaz rodičů vhání slzy, vdovu podpírali. Speciální loučení kolegů

Po tragédii se vyrojily spekulace, že Anna musela uklouznout při záchraně některého z dětí. Podle jejího partnera Petera to tak nebylo, píše web Nový čas. „Podle toho, co jsem zjistil od dětí, uklouzla a spadla,“ popsal Peter.

Děti prý v době pádu byly pár metrů od matky na bezpečném místě. „Rozhodně žádné nezachraňovala ani nechytala,“ dodal Peter. Její přítel ji přitom varoval, aby na Zbojnický chodník nejezdila.

„Na místo okamžitě zamířili záchranáři z oblastního střediska Malá Fatra a ze Žiliny byl také vyslaný vrtulník. Nedalo se ale nic dělat. Jak se na místě ukázalo, 38letá Slovenka utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ informovali záchranáři. Anna po sobě zanechala osmiletou Míšu, sedmiletou Mirku a čtyřletého Petera. Plačící sourozence našel na stezce kolemjdoucí turista, následně se jich ujala policie, která je předala partnerovi zemřelé Peterovi.

Tragický pád zo Zbojníckeho chodníka v Malej Fatre Prostredníctvom tiesňovej linky 112 sa v sobotu 27.5.2023...

Posted by Horská záchranná služba on Saturday, May 27, 2023

Zbojnický chodník patří mezi náročnější trasy. Člověk musí dávat pozor na každý krok. Minulý rok tam po pádu z výšky 80 metrů zemřel patnáctiletý Jurko. V minulosti tam přišly o život také dvě Polky.

„Dnes jsme s přítelkyní byli v Dierach. Neuvěřitelné, kolik rodičů s malými dětmi šlo do takových podmínek. Nevěřil jsem vlastním očím. Jedna rodina se třemi malými dětmi to na naše doporučení otočila... Nebuďte blázni a nehroťte to, na co a proč s malými dětmi?“ napsal na Facebooku Petr L.

„Je to oficiální turistická stezka. Už loni, když tam spadl 14letý kluk a zabil se, na tom exponovaném úseku by mělo být zábradlí, aby se podobná situace neopakovala,“ dodal Richard S.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Muž zachraňoval káčátka, sám zemřel

Tagy: