Detaily smrti vraha ze Svitávky: Muž se oběsil v cele. Zkoumá se případné pochybení dozorců

Zásadní zvrat nastal v případu dvojnásobné vraždy ve Svitávce na Boskovicku. Sedmačtyřicetiletý muž, který se policistům k tomu, že zavraždil svoji bývalou přítelkyni i jejího syna, přiznal, v brněnské vazební věznici spáchal sebevraždu. A protože je pachatel po smrti, případ teď policisté odloží.

Pavel K. měl být odpovědný za chladnokrevnou smrt své bývalé přítelkyně a jejího syna. V cele čekal na soud. K němu už ale nedojde. Muž o svém osudu totiž rozhodl sám. V brněnské vazební věznici před pár dny spáchal sebevraždu. Podle informací Krimi zpráv se oběsil.

„Mohu potvrdit informaci o úmrtí vězněné osoby ve vazební věznici v Brně. Přibližná šetření neprokázala pochybení příslušníků vězeňské služby. Taktéž lze předběžně vyloučit cizí zavinění, jelikož vězněná osoba byla v cele sama. V tuto chvíli ale nejde říci více informací, jelikož stále probíhá šetření. Ta událost je naprosto aktuální,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí Vězeňské služby ČR Markéta Prunerová.

ČTĚTE TAKÉ: Na Děčínsku bil ženu do hlavy a kopal do hrudníku. Za vraždu odsoudili Kalinu na doživotí

Otázkou ale je, jak je možné, že mohl muž v cele, kterou pravidelně hlídají dozorci, spáchat sebevraždu. Pravděpodobně využil časového rozmezí mezi jednotlivými kontrolami. Jestli se dozorci nedopustili nějakého pochybení, bude předmětem dalšího vyšetřování. Vzhledem k tomu, že pachatel zemřel, samotný případ dvojnásobné vraždy policisté odloží.

Sedmačtyřicetiletý Pavel K. měl před necelým měsícem u jednoho z bytových domů ve Svitávce nedaleko Boskovic čekat na svou bývalou přítelkyni. Když se šestačtyřicetiletá žena s jednadvacetiletým synem vraceli z noční směny, útočník je ze zálohy překvapil a chladnokrevně zastřelil.

Policisté okamžitě rozjeli po pachateli rozsáhlé pátrání. Okolními vesnicemi projížděla auta se zakuklenci, hlídky se samopaly pročesávaly okolí, ze vzduchu vše monitoroval vrtulník s termovizí. V podvečer pak podezřelého muže spatřil náhodný svědek, který zrovna místem projížděl a okamžitě volal na tísňovou linku. O dva dny později pak okresní soud v Blansku poslal 47letého Pavla K. do vazby. Za dvojnásobnou vraždu hrozilo i doživotí.

Tagy:
smrt vražda Brno sebevražda CNN Prima NEWS vazba vazební věznice Vězeňská služba České republiky Svitávka