Detaily tragédie na Sázavě: Pro topící se děti skočil jejich vedoucí, sám zemřel

Na Sázavsku se převrátil raft s dětmi.

Tragicky skončil výlet několika vodáků na řece Sázavě

Neštěstí na Sázavě má už dvě potvrzené oběti. Podle informací CNN Prima NEWS zemřel vedoucí šestice dětí, který skočil do vody a pokoušel se je zachránit, a po převozu do nemocnice také jedna dívka. Dětem se převrátil raft při sjíždění jezu u Českého Šternberka na Benešovsku. Vodákovi už se nepodařilo pomoci, i další děti skončily v nemocnici. Případem se zabývá i policie.

Záchranné složky obdržely hlášení okolo 11:30. Na nafukovacím raftu se mělo plavit šest nezletilých, za nimi pak jel dospělý vedoucí. Děti spadly pod dva metry vysoký jez a začaly se topit. Zatímco se záchranářům podařilo děti oživit, vedoucímu už nedokázali pomoct. Po převozu do nemocnice pak zemřela i jedna dívka.

„Jedna žena byla letecky transportována do Fakultní nemocnice v Motole po resuscitaci, její stav je velmi vážný. Další žena byla transportována letecky do jihlavské nemocnice, byla při vědomí a stabilizovaná,“ uvedla mluvčí středočeské záchranné služby Petra Homolová pro redakci CNN Prima NEWS.

Další nezletilé převezli záchranáři do benešovské nemocnice. Na místě zasahovaly celkem tři záchranářské vrtulníky i pět sanitek.

U jezu jsou dle informací CNN Prima NEWS i policisté, kteří se budou zajímat o to, proč zrovna nyní vyrazili děti a vodáci na řeku. Proud je totiž silný a v oblasti stále platí varování před možnými povodněmi.

Tagy: