Detaily vyšetřování smrtelné nehody u Aše: Řidič se dopustil tragické chyby, tvrdí experti

Při tragické nehodě u Aše zemřeli tři lidé.

Vyšetřování tragické nehody u Aše

Policisté pokračují ve vyšetřování první letošní tragické nehody, k níž došlo v Karlovarském kraji. Zemřeli při ní tři lidé, kteří spolu cestovali v jednom autě. Řidič však při předjíždění u Aše nezvládl řízení a s vozem vylétl ze silnice. Vozidlo po nárazu do stromu začalo hořet.

Auto po nezvládnutém předjížděcím manévru skončilo ve vysoké rychlosti mimo silnici v lese. Po nárazu do stromu navíc jeho motorová část okamžitě vzplanula. Podle dopravních expertů stála za vším tragická chyba řidiče.

ČTĚTE TAKÉ: Rychlá jízda dodávky připravila 32letého Josefa o život u Ráztočne. Teprve nedávno se oženil

„Řidič předjížděl na místě, kde neměl dostatečný přehled, ani podmínky nebyly optimální. Situaci na vozovce tak nezvládl, bohužel dostal smyk a vjel do lesa,“ přiblížil okolnosti nehody Lukáš Hutta, koordinátor BESIP pro Karlovarský kraj.

Podle pořízeného záznamu z jiného vozu je patrné, že zesnulý řidič začal s předjížděním až jako druhý v pořadí. Zatímco první auto se stihlo po předjetí zařadit zpátky do pruhu, devětadvacetiletý muž za volantem druhého vozu sešlápl plyn a pokračoval v předjíždění. Podle Hutty je zásadní chybou zařadit se při tomto manévru za jiné auto do tandemu. „Nemůžu totiž vidět, co se děje na silnici přede mnou,“ upozorňuje expert.

Střet se stromem ve vysoké rychlosti řidič neměl šanci přežít. „Zraněním neslučitelným se životem na místě podlehli i dva jeho spolujezdci, a to dvaadvacetiletý muž a pětadvacetiletá žena,“ sdělil CNN Prima NEWS mluvčí Policie ČR Jakub Kopřiva.

Vyšetřování první letošní tragické dopravní nehody v Karlovarském kraji pokračuje. Policisté čekají na výsledky nařízené soudní pitvy, která má určit, zda nebyl řidič havarovaného auta pod vlivem alkoholu či drog.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vteřina od tragédie. Sanitka ve Zlíně jela ke sraženému chodci, do cesty jí skočil další

Tagy: