Rychlá jízda dodávky připravila 32letého Josefa o život u Ráztočne. Teprve nedávno se oženil

U obce Ráztočno na Slovensku se odehrála děsivá nehoda, která si vyžádala život teprve dvaatřicetiletého Josefa, jenž se na podzim oženil. Řidič, který nehodu způsobil, vyvázl jen s povrchovými zraněními. V nemocnici ale skončily hráčky fotbalového klubu, které převážel. O tragédii informoval web Nový Čas.

Před značkou Ráztočno, na silnici I/9 ve směru z Handlové do Prievidze, se v sobotu ráno srazila tři auta. Podle dosavadních informací dostal devětadvacetiletý řidič dodávky Peugeut Boxer smyk, když předjížděl vůz před sebou. Jeho auto se obrátilo do protisměru, kde se čelně srazilo s dalším vozidlem značky Volkswagen Passat, které se odrazilo do projíždějící Toyoty.

ČTĚTE TAKÉ: Policie varuje před nebezpečím. Z kamionů padají kusy ledu, kry mohou i prorazit čelní sklo

Při nehodě zemřel dvaatřicetiletý řidič Passatu a čerstvě ženatý Josef. „Záchranáři muže na místě resuscitovali, zraněním ale bohužel podlehl,“ cituje mluvčí záchranářů Petru Klimešovou deník Nový Čas.

V dodávce cestovaly hráčky fotbalového klubu FSC Prievidza. „Do nemocnice v Bojnicích byly transportovány šestadvacetiletá, pětadvacetiletá a třiadvacetiletá žena s poraněním žebra, stehna a s povrchovými poraněními hlavy a hrudníku. Devětadvacetiletý muž, který utrpěl povrchová poranění horních končetin, převoz odmítl,“ dodala Klimešová.

Policisté na místě nehody zjišťovali u řidičů přítomnost alkoholu. „Dechová zkouška řidičů přišla s negativními výsledky. Řidiči vozidla Peugeot Boxer jsme nechali odebrat krev, aby se zjistila přítomnost omamných a psychotropních látek. U řidiče Passatu bude konzumace alkoholu a dalších látek zjišťována při forenzní pitvě,“ upřesnili policisté.

Okolnosti dopravní nehody, stupeň viny i přesná příčina jsou předmětem vyšetřování. Pověřený příslušník Okresního dopravního inspektorátu v Prievidzi zahájil trestní stíhání ve věci přečinu usmrcení.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Vteřina od tragédie. Sanitka ve Zlíně jela ke sraženému chodci, přímo do cesty jí skočil jiný

Tagy:
smrt Slovensko dodávka dopravní nehoda autonehoda silniční dopravní nehoda doprava Ráztočno