Detaily vraždy tříměsíčního dítěte v Liberci. Často byl slyšet pláč, tvrdí sousedé

Policie v Liberci vyšetřuje vraždu velmi malého dítěte.

Vražda dítěte na Liberecku

Kriminalisté z Liberce vyšetřují smrt teprve tříměsíčního kojence. Pachatele již dopadli a obvinili z vraždy, podle zdrojů televize CNN Prima NEWS má jít o otce dítěte. Sousedé domu, ve kterém mělo k tragédii dojít, redakci KRIMI Zpráv sdělili, že s danou rodinou nikdy neměli problémy. V osudný den se však prý od ní ozývaly zvuky oslavy. K čemu skutečně došlo, však nikdo z nich neví.

Dům, v němž se měla odehrát nešťastná událost, se nachází v klidné ulici ve vilové čtvrti. Jeden ze sousedů redakci KRIMI Zpráv sdělil, že často slyšel pláč dítěte přes otevřená okna. „V poledne měli otevřený balkon, takže jsem slyšel, že plakalo,“ řekl. Jeho zkušenost potvrdili i další obyvatelé.

SOUVISEJÍCÍ: Hrůzná vražda tříměsíčního miminka v Liberci. Policie pachatele dopadla, má jít o otce

Co přesně se za zdmi domu odehrálo, však nikdo z rezidentů netuší. „Policie nám nechtěla nic říct. Jenom tvrdili, že to bylo ošklivé,“ tvrdí žena žijící v okolí. Podle dalších se v domě konala zřejmě oslava, bylo slyšet veselí.

Podle jmen na schránkách přebývá v domě devět nájemníků. Sousedé s nimi nikdy neměli žádnou negativní zkušenost. „Nikdo se s nimi nestýkal, byli to Ukrajinci,“ zaznělo od jednoho. Jiní zase uvedli, že obyvatelé domu nebyli hluční a nebylo o nich ani slyšet. Sami nájemníci nechtěli o tragédii s redakcí hovořit.

Podle informací CNN Prima NEWS se záchranáři velmi dlouho pokoušeli dítě oživit v sanitce. To však ale svým zraněním podlehlo. „Mohu potvrdit, že jsme zasahovali v případě úmrtí nezletilé osoby. Právě z toho důvodu nebudeme případ blíže komentovat,“ sdělil mluvčí krajské zdravotnické záchranné služby Michael Georgiev.

Mluvčí liberecké policie Vojtěch Robovský přiblížil detaily celého případu. „Zabýváme se násilným trestným činem na nezletilé oběti. K případu došlo v soboru 8. července v Liberci. Krátce po události jsme na místě činu zadrželi podezřelou osobu, které jsme následně sdělili obvinění ze zvlášť závažného zločinu vraždy. Zároveň jsme podali návrh na vzetí do vazby, který byl v pondělí 10. července akceptován,“ uvedl. Pachateli v případě odsouzení hrozí až dvacet let vězení nebo výjimečný trest.

Tagy: