Děti ukradly matce auto kvůli zabaveným hračkám, 10letý řidič s ním ujel přes 300 kilometrů

Desetiletý chlapec s 11letou sestrou se tento týden pokusil v matčině autě ujet z Floridy do Kalifornie. Sourozenci urazili zhruba 320 kilometrů, než je na dálnici zastavili zástupci šerifa. Informuje o tom agentura AP.

Auto s dětmi bylo zastaveno ve čtvrtek kolem 4:00 místního času nedaleko severofloridského města Gainesville. Čtyři hodiny před tím matka dětí nahlásila policii, že jí bylo v North Portu na jihozápadě Floridy ukradeno auto a že se její děti ztratily, informuje AP.

Podobný případ řešili tento týden i policisté v Česku, 9letý chlapec jim ujížděl rychlostí 160 km/h, více v reportáži:

Strážci zákona při zastavování automobilu očekávali, že v něm najdou zloděje. Připravili si zbraně a pasažérům nařídili z auta vystoupit. „K jejich velkému překvapení z auta vylezl desetiletý řidič a jeho 11letá sestra,“ uvedla kancelář šerifa.

Děti úřadům řekly, že dívka byla naštvaná na svou matku, protože jí za zlobení zkonfiskovala elektronická zařízení. S bratrem se proto rozhodli odjet do Kalifornie. Podle detektivů, kteří s dětmi hovořili, nic nenasvědčuje tomu, že by matka nebo kterýkoliv jiný člen domácnosti sourozence týral. Úřady je následně předaly jejich matce.

Two North Port, Florida kids are stopped in Alachua County operating a stolen vehicle. At around 3:50 a.m., Deputies...

Posted by Alachua County Sheriff on Thursday, September 21, 2023

Tagy: