Děti z Řeporyjí se baví riskantním přebíháním přejezdu. Zavřu skatepark, vyhrožuje Novotný

Skupinky dětí v pražských Řeporyjích přebíhají železniční přejezd krátce předtím, než projede vlak.

Děti přebíhaly přes přejezd

Obrovský hazard se životem předvedla skupinka pravděpodobně dětí v pražských Řeporyjích. Některé z nich přebíhaly koleje ve chvíli, kdy už blikala výstražná červená světla. Další pobíhaly jen pár metrů od přijíždějícího vlaku.

Už blikala červená světla signalizující přijíždějící vlak, když přes přejezd přeběhla skupinka čtyř lidí a zastavila se na chodníku. Když se spouštěly závory, proběhl mezi nimi další člověk. A ve chvíli, kdy už bylo slyšet troubení vlaku, rozhodli se rychle přeběhnout přes koleje ještě další dva lidé, jak je patrné ze záznamu kamer městského úřadu v Řeporyjích.

ČTĚTE TAKÉ: Třináctiletá dívka z Plzeňska zažívala od spolužáků peklo. Škola šikanu neřeší, tvrdí rodiče

S podobnými případy se městský úřad potýká téměř pravidelně. „Od června 2022 nebyl ani jeden pracovní den, kdy by nějaký dospělý neukazoval dětem, že na červenou se chodit může,“ uvedl pro CNN Prima NEWS starosta pražské části Pavel Novotný (ODS).

Srážky chodce s vlakem nejsou bohužel ničím neobvyklým. K fatálnímu vyústění přitom stačí pouze chvilka nepozornosti. „Loni zemřelo na přejezdech 35 osob, z toho 21 chodců. Z celkem 24 srážek vlaku s chodcem skončilo 21 smrtí,“ shrnul dopravní expert Roman Budský s tím, že pokud střet skončí „pouze“ zraněním, bývá velmi vážné.

Podle starosty Řeporyjí hazardují na přejezdu v poslední době nejčastěji návštěvníci skateparku. „Nevíme si rady. Tentokrát jsme vylepili informaci, že v případě dalšího podobného incidentu skatepark na týden uzavřeme, aby pochopili, že takto už to dál nejde,“ dodal Novotný.

Městská část také chce u přejezdu instalovat informační kampaň, která by měla případné troufalce před přebíháním přes přejezd varovat.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Drama v pražském metru. Muž skočil do kolejiště, neznámý agresor mu bránil vylézt

Tagy: