Devítiletou dívku na Klatovsku srazil rychlík, na místě zemřela. Přebíhala přejezd

Nehoda na přejezdu

Vlak srazil devítiletou dívku

Rychlík srazil devítiletou dívku na železničním přejezdu v obci Borovy na Klatovsku. Přivolaní záchranáři už jí nedokázali pomoci. Případ si převzali k vyšetřování policisté, kteří teď budou zjišťovat, co tragickému střetu předcházelo.

Neštěstí se stalo v úterý kolem čtvrté hodiny odpoledne. Podle informací webu Krimi Plzeň dívenka vběhla přímo před přijíždějící rychlík, který směřoval z Klatov do Plzně. Strojvedoucí už neměl šanci zastavit a vlak devítiletou holčičku srazil.

„Dítě utrpělo mnohočetná zranění neslučitelná se životem a lékař zdravotnické záchranné služby tak musel konstatovat úmrtí,“ uvedla pro web mluvčí záchranářů Mária Svobodová. Na pomoc rodině povolala policie krizovou interventku a policejní psycholožku.

Vyšetřování si pak převzali kriminalisté z Klatov. „Strojvedoucí měl dechovou zkoušku i zkoušku na omamné a psychotropní látky negativní. Veškeré okolnosti úmrtí dívky narozené v roce 2011 jsou nyní předmětem šetření,“ doplnila policejní mluvčí Martina Korandová.

Cestující z vlaku vyvedli hasiči do přistaveného autobusu. Omezení na trati trvalo zhruba šest hodin, byla zřízena náhradní autobusová doprava.

Tagy: