Díky geniálnímu nápadu ochránil svůj dům před hurikánem. Naprostá legenda, chválí muže lidé

Zabezpečení domu vyšlo Casarese přibližně na dva tisíce dolarů (necelých 50 tisíc korun). Vynaložených peněz teď ale určitě nelituje.

Hurikán Milton má nejméně 16 obětí

Netradiční způsob, jak ochránit svůj dům před hurikánem Milton zvolil Pedro Casares z Orlanda. Střechu zajistil obrovskými popruhy, které ukotvil do země. Ačkoliv byli lidé k jeho nápadu značně skeptičtí, výsledek se dostavil. Dům zůstal, na rozdíl od jiných, řáděním živlu takřka nedotčen, a lidé teď mluví o muži původem z Portorika jako o legendě.

Zabezpečení domu vyšlo Casarese přibližně na dva tisíce dolarů (necelých 50 tisíc korun). Vynaložených peněz teď ale určitě nelituje. Navzdory skepsi, kterou u řady lidí jeho nápad ještě před příchodem hurikánu vzbudil, neutrpěl jeho dům téměř žádné škody.

ČTĚTE TAKÉ: Lidé šli za hurikánu surfovat, nechápe lovec bouřek. Vítr měl až 300 kilometrů v hodině

„Dům je v pořádku. Všude je jen spousta listí, ale všechno je stále neporušené. V blízkosti našeho domu je spousta postižených oblastí. Z naší střechy se nezvedl jediný šindel ani taška,“ uvedla Casaresova dcera během prohlídky domu po řádění hurikánu, kterou zveřejnila na sociální síti TikTok.

Žena také popsala detaily zabezpečení. „Jak vidíte, háky v zemi jsou v hloubce 2,5 metru zacementované. Jsou spojené tyčemi a mají udržet střechu na místě,“ uvedla ještě před příchodem hurikánu pro stanici CNN. Dále uvedla, že se tento nápad zrodil díky 20 let staré zkušenosti s hurikánem, kdy rodina ještě žila v Portoriku. „Tenkrát nám to vzalo část střechy,“ vysvětlila.

Lidé na internetu Casaresův nápad nyní oceňují a označují ho za geniální. Muže pak nazývají „legendou“ a chválí ho za „myšlení mimo hranice možností“. „Tohle je ta nejfloridštější věc, jakou jsem kdy viděl,“ cituje web Daily Mail jeden z komentářů.

Na Floridě stále pokračují záchranné práce a sčítání škod po čtvrtečním přechodu hurikánu Milton, který vyvolal ničivá tornáda, záplavy a zanechal miliony lidí bez elektřiny. Podle amerických médií úřady potvrdily nejméně 16 obětí, očekává se však, že jejich počet s dalším prohledáváním trosek a zaplavených míst poroste.

Hurikán Milton provázely také desítky ničivých tornád. Řádění jednoho z nich natočil muž z jedoucího auta:

Tagy: