Direkt pro Buckinghamský palác: Meghan poukázala na rasismus v královské rodině

Princ Harry a vévodkyně Meghan

Harry a Meghan se svěřili s pikantnostmi z britské královské rodiny (zdroj: HARPO PRODUCTIONS/CBS)

Jako šrapnel se éterem šíří rozhovor s princem Harry a vévodkyní Meghan pro americkou televizi CBS, ve kterém dvojice odkryla pikantnosti ze života britské královské rodiny. Bývalá herečka Meghan se v něm moderátorce Oprah Winfreyové svěřila, že kvůli drsné atmosféře v Harryho rodině chtěla dokonce spáchat sebevraždu.

Svět se na něj těšil, britská královská rodina se kvůli němu třásla strachy. Exkluzivní předtočený rozhovor s princem Harrym a jeho ženou Meghan v noci na pondělí odvysílala americká stanice CBS. Symbolicky. Po opuštění Velké Británie potřebuje hledat dvojice nové spojence za Atlantikem. Jak totiž vyplývá z vyjádření obou respondentů, přesun do Kanady pro ně nebyl ani tak stěhováním jako spíše emigrací.

„Byly chvíle, kdy už jsem nechtěla dál žít. Byla jsem uvězněná. Měla jsem krystalické a dlouhodobé myšlenky na sebevraždu,“ šokovala Meghan v interview moderátorku Winfreyovou, se kterou se dlouhá léta osobně zná. Vévodkyně si postěžovala, že se kvůli všudypřítomným limitům, zákazům, bulváru a dusné atmosféře v královské rodině chtěla zabít. Do sňatku s Harrym šla Meghan dle svých slov s naivními představami, jenže růžové brýle musela kvapně odložit.

Když čekala Meghan syna Archieho, královská rodina údajně oznámení o potomkovi nijak překotně neslavila. Vévodkyně musela strpět celou řadu narážek, v rodině se prý báli, zda nebude mít její syn „příliš tmavou pleť“. „Když jsem byla těhotná, v rodině se například bavili, že mému dítě nedají ochranku ani šlechtický titul. Navíc vedli konverzace o tom, že se bojí, jak tmavá bude jeho kůže, když se narodí,“ popsala Meghan.

To potvrdil i Harry. I na prince dopadla kvůli poměrům v rodině skepse a beznaděj. „Nevěděl jsem, co dělat, také jsem měl velmi temné myšlenky a neměl jsem se komu svěřit,“ řekl pro CBS.

Za oceánem bez peněz?

Rozchod s královskou rodinou tak dvojice vnímá jako vysvobození, přesto stále hodnotí vztah s mnohými jejími členy (hlavně s královnou Alžbětou II.) jako velmi pozitivní. „Harry nás prostě zachránil. Náš vztah je silnější než v kterékoli pohádce, kterou jste četli,“ popsala Meghan. A to přesto, že od té doby, co dvojice opustila Velkou Británii, jí nezvedá telefon princ Charles.

Tandem šlechticů v rozhovoru dále vyprávěl o tom, že i když jejich rozchod s královskou rodinou působí mírumilovně, příbuzní je odstřihli od finančních zdrojů. Harry s Meghan se tak kvůli velkým závazkům, ač se to nezdá, potýkají se složitou finanční situací. I proto kývli na spolupráci s Netflixem či Spotify.

Interview se ale neneslo jen v depresivním duchu, Meghan totiž kamerám oznámila, že s Harrym čekají holčičku.

Tagy: