Opuštěné dítě naříkalo v kočárku na ulici. Matka mezitím v klidu popíjela v hospodě

Opilí rodiče

Hlídka městské policie objevila v ulici na pražských Vinohradech opuštěný kočárek s plačícím dítětem. Později se ukázalo, že jeho matka ho tam vědomě nechala a šla popíjet do nedaleké hospody. Její agresivní kumpán nakonec skončil v poutech. Případem se už zabývají sociální pracovníci.

Plačící dítě v kočárku na Vinohradech uprostřed noci se nedalo jen tak přehlédnout. Jeho nářek byl tak silný, že okamžitě upoutal pozornost hlídky městské policie.

Když chtěli strážníci situaci řešit, vyšel z restaurace zjevně podnapilý muž s tím, aby si všímali svého a neřešili věci, do kterých jim nic není. K dítěti se následně přihlásila opilá žena, která seděla v restauraci.

Dechové zkoušce se podrobit nechtěla. Odmítla i návrh, aby se o dítě postarala babička, tedy příbuzný, který je střízlivý.

„Mně to přijde úplně absurdní. Nevím, proč když jsem si dala pár dvojek vína, bych měla volat někomu jinému,“ reagovala žena podrážděně.

Situace se na místě začala vyhrocovat. Agresivní byl především muž, který v hospodě se ženou popíjel. Nakonec skončil v poutech a hlídka ho odvezla na záchytnou stanici.

Případem se už zabývají sociální pracovníci. „Matka, která pije takovým způsobem, pak nezvládá dítěti poskytovat mateřskou roli. Dítě poté vyrůstá celkově psychicky deprimované,“ řekl pro CNN Prima NEWS psycholog Karel Humhal.

Tagy: