Dívka s bujnou bradkou se odmítá oholit. Doufá, že její partner bude strniště milovat

Američance Klyde Warrenové začaly v pubertě růst vousy, dvanáct let poté její tvář zdobí hustá bradka. Novinářka na volné noze sice čelí neustálému posměchu, vousy si však nikdy neholila. Je na ně hrdá.

Miluje to a s pohledem do zrcadla je spokojená. Sedmadvacetiletá Klyde z Nebrasky vypadá kvůli hustým vousům jako drvoštěp, často od cizích lidí slýchává, že její bradka je nechutná. Sama si ovšem na svůj vzhled nestěžuje.

Dívka doufá, že jednou najde partnera, který bude její strniště milovat stejně vroucně, jako ona.

„Štiplavé poznámky ostatních mě nemohou ranit. Už jsem se naučila mít své tělo ráda,“ prohlásila v rozhovoru pro web Daily Mail. „Lidi na mě samozřejmě často zírají. Na Tinderu mi píší i hodně ošklivé věci. Něco takového by se nelíbilo nikomu. Ale já se s tím dokážu vyrovnat. Mám dostatek sebevědomí, abych to překonala.“

Vousy jí poprvé vyrašily v patnácti. Přestože to byl původně šok, nakonec se rozhodla nevzdorovat přírodě. Matce se to nezamlouvalo. Nabádala svou dceru, aby si tvář pravidelně holila. Klyde však zůstala svá.

„Řekla jsem si: OK, tak budu trochu jiná,“ zavzpomínala. „Musíte se naučit být spokojeni s tím, jak jsou karty rozdané. Vesmír to takhle chtěl. Tak mu budu věřit, že ví, co dělá.“

Nevšední vzhled pochopitelně hodně ovlivňuje její osobní život. Klyde si stěžuje, že někteří předchozí partneři věnovali jejím vousům až příliš mnoho pozornosti.

„Třeba poslední přítel byl v tomhle ovšem rozumný. Nepřeháněl to,“ svěřila se.

Její odbornou diagnózou je hirsutismus, tedy nadměrný růst ochlupení. Trápí více žen, než by se na první pohled zdálo. Někdy se dědí z generace na generaci, jindy jsou za ním zdravotní potíže. Často je způsoben zvýšenou tvorbou mužského hormonu testosteronu, může souviset i se syndromem polycystických vaječníků.

Tagy: