Divoká honička v Ústí nad Labem: Policisté v ulicích města pronásledovali motorkáře

Policisté v ulicích města pronásledovali motorkáře

Divoká honička v Ústí nad Labem

Divokou honičku mají za sebou policisté v Ústí nad Labem. Pronásledovali motorkáře, který jim na svém silném stroji zběsile ujížděl ulicemi města. Daleko ale nedojel a brzy havaroval.

Sedmatřicetiletý motorkář evidentně nechtěl, aby mu během noční jízdy dělala společnost policejní hlídka. Jakmile ji proto uviděl, zatáhl za plyn a začal ujíždět. „Řidič ve vysoké rychlosti projížděl ulice města a i přesto, že policisté měli zapnuté světelné i zvukové signalizační zařízení, tak nerespektoval pokynů k zastavení. Projížděl i jednosměrnými ulicemi, tudíž vůbec nerespektoval dopravní značení,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí policie Veronika Hyšplerová.

Během zběsilé honičky se motorkář podle expertů dopustil hned několika přestupků. „Je to jízda v protisměru, několikrát, v té obousměrné silnici, opakovaně jízda v protisměru v jednosměrce. Řidič tam několikrát ohrozil zdraví a život nejen svůj, ale i těch okolo,“ popsal dopravní expert Jan Pechout.

Divoké stádo koní pod kapotáží se ale v jedné ze zatáček splašilo a motorkář tak skončil na asfaltu. „Řidič naštěstí nebyl zraněn, policisté jej vyzvali, aby se podrobil dechové zkoušce a testu na drogy. To ovšem odmítl,“ upřesnila Hyšplerová.

Následně policisté zjistili, že motorka vůbec není v České republice zaregistrovaná. A to nebylo všechno. „Řidič má vysloven zákaz řízení všech motorových vozidel. V současné době mu policisté ve zkráceném přípravném řízení sdělili podezření z trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí,“ doplnila Hyšplerová.

„V 99 % případů ta policie řidiče dopadne. Možná má každý zkrat a snaží se z těch policejních spárů dostat ven, ale určitě v mnoha případech je ta policie úspěšná – a o to horší je to pak v tom trestu,“ uzavřel dopravní expert. Zběsilému motorkáři teď v případě prokázání viny hrozí až dvouroční pobyt ve vězení.

Tagy: