Sáhodlouhé námluvy Nachera s ANO končí. Po deseti letech vstoupí do Babišova hnutí

Dlouholetý nestraník Patrik Nacher po letech kandidování za ANO v úterý konečně vstoupí do hnutí Andreje Babiše. Redakci CNN Prima NEWS to oznámil šéf pražského ANO Ondřej Prokop. Sám Nacher tuto informaci redakci CNN Prima NEWS potvrdil. Svůj vstup do ANO avizoval již během loňského roku.

„Událostí tohoto týdne bude úterní zasedání krajského předsednictva hnutí ANO, na kterém budeme mimo jiné přijímat nové členy. Po deseti letech kandidování za hnutí ANO se pro členství rozhodl i kolega Patrik Nacher,“ sdělil pro CNN Prima NEWS šéf pražského ANO Ondřej Prokop.

ČTĚTE TAKÉ: Ze zákulisí ANO. Budeme zase vládnout, raději s ODS než s Piráty. Bartoš bude opět problém

Informaci potvrdil také sám Nacher. „Potvrdit to můžu,“ reagoval politik na dotaz CNN Prima NEWS. „Mám za sebou pět voleb, s tou značkou jsem již stejně spojen, takže to ve mně zrálo, až to uzrálo. Na konci roku jsem podal přihlášku. Je to také deset let, co jsem poprvé za hnutí ANO kandidoval,“ vysvětlil pro CNN Prima NEWS.

Svým kolegům však chystá také kritické otázky. „Kolegů se ale budu chtít zeptat na způsob přijímání členů do hnutí. Deset let mě kolegové lákali a přemlouvali, abych vstoupil. Poté, co podám přihlášku, tak dva měsíce řešíme administrativní věci jako potvrzení o vysokoškolském vzdělání. Jsou to přitom dokumenty, které má hnutí automaticky k dispozici, protože jsem za ně pětkrát kandidoval. Vím, že je to vnitřní věc, ale budu se chtít zeptat, zda se chce hnutí v Praze skutečně rozšířit a nabídnout třeba místa mladým lidem a jaká je strategie přijímání,“ vysvětlil.

V pražském zastupitelstvu zasedá Nacher za hnutí ANO nepřetržitě od roku 2014. Ve volbách v roce 2022 působil dokonce jako kandidát hnutí na primátora. Od roku 2017 je zároveň poslancem, který se zaměřuje například na problémy lidí v exekucích. V minulosti byl členem ODS či US-DEU.

Nacher svůj záměr vstoupit do hnutí ANO avizoval již v rozhovoru pro CNN Prima NEWS vloni v srpnu. „Mám to v plánu během tohoto kalendářního roku,“ řekl tehdy.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: S Babišem se názorově rozcházíme, připustila Jourová

Tagy:
Andrej Babiš ODS ANO 2011 Patrik Nacher Poslanecká sněmovna ČR Pražský magistrát Ondřej Prokop