Do Česka se vrací letní počasí. Vysoké teploty budou doprovázet bouřky

Léto

Počasí (31.5.2022 7:00)

Po trochu chladnějším víkendu by se v Česku mělo opět postupně oteplovat. S letním počasím však přijdou i bouřky. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V úterý bude skoro jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Později odpoledne a večer od jihozápadu přibyde oblačnost. V Čechách a na Českomoravské vrchovině se vyskytne místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Na jihu země budou srážky četnější, předpovídají meteorologové z ČHMÚ.

Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 19 až 23 °C, na jihovýchodě až 25 °C. Slabý, přes den mírný jižní až jihovýchodní vítr se bude později v Čechách a na Českomoravské vrchovině měnit na jihozápadní a zejména v bouřkách přechodně zesílí.

V noci bude zataženo až oblačno, místy občasný déšť nebo přeháňky, a to zejména na jihu. Ojediněle se vyskytnou i bouřky. Nejnižší teploty by měly být v rozmezí 13 a 9 °C, na západě dokonce 7 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr zejména v bouřkách přechodně zesílí.

Ve středu ráno bude opět skoro jasno, na východě zvětšená oblačnost a místy doznívající déšť. Přes den by mělo být polojasno až oblačno, na severu místy přeháňky (jinde jen ojediněle). Večer bude na jihu zataženo a místy déšť. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 20 a 24 °C, na jihovýchodě až 26 °C. Ke konci týdne by se mělo dál oteplovat, četnost bouřek se ještě zvýší.

Tagy: