Do Česka se vrací tropická vedra. Teploty mohou v nadcházejícím týdnu zamířit k 35 °C

Počasí

Počasí 14.7.2022 7:08

Do konce pracovního týdne bude převážně zataženo a místy se objeví také přeháňky. Naopak o víkendu si užijeme sluníčka. Podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se denní teploty vyšplhají až k 27 °C. Letního počasí si užijeme také v nadcházejícím týdnu. Podle meteorologů můžeme naměřit i tropických 35 °C.

Ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, během dne přechodně místy polojasno, zejména na jihu. Ojediněle se objeví přeháňky nebo bouřky. Večer od severozápadu očekávají meteorologové ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 25 až 29 °C, na severu Čech naměříme kolem 23 °C, na jihu Moravy kolem 31 °C a v 1 000 metrech na horách od 15 °C na severu do 23 °C na jihu.

Podobné počasí očekávají meteorologové také v pátek. Zpočátku bude oblačno až polojasno, ojediněle se objeví přeháňky, zejména v jihovýchodní polovině území. K večeru budou srážky ubývat. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 13 až 9 °C, v jihovýchodní polovině území mezi 17 až 13 °C. Během dne teploměry naměří 20 až 24 °C, na jihovýchodě kolem 26 °C.

Do Česka se vrací tropy

O víkendu si naopak užijeme slunečného počasí. V sobotu bude jasno až polojasno, přes den až oblačno. Na severu a severovýchodě země se ojediněle objeví také přeháňky, na horách častější. Nejnižší noční teploty klesnou na 13 až 9 °C, na západě a severu naměříme kolem 7 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají k 20 až 24 °C, na jihovýchodě až k 27 °C.

Také v neděli bude jasno až polojasno, přes den na severovýchodě přechodně až oblačno. V noci teploměry naměří 10 až 6 stupňů Celsia, během dne 20 až 25 °C. Vát bude slabý, během dne mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Sluníčka si užijeme také začátkem nového týdne. Bude většinou jasno až polojasno a zatímco v noci teploty klesnou na 15 až 10 °C, během dne se mohou vyšplhat až k tropickým 35 °C.

Tagy: