Do Česka se vrací tropy až 35 stupňů a úmorná vedra. V noci ale čekejte rapidní pokles

Do Česka se znovu vrátí vedra, čeká nás tak tropické počasí. Během celého pracovního týdne se teploty budou pohybovat kolem třicítky a podle současné předpovědi nás nejteplejší den čeká ve čtvrtek, kdy bude až 35 °C. Předpověď pro nadcházející týden zveřejnil web Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí se teploty vyhoupnou vysoko, a to rovnou na 30 °C. Mělo by být zároveň polojasno až oblačno, místy se však může objevit déšť. V noci však opět přijde rapidní teplotní pokles, a to až k 13 °C.

úterý pak bude jasno až polojasno, při zvětšené oblačnosti se ojediněle objeví přeháňky nebo i bouřky, a to zejména na severovýchodě. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty pak mezi 27 až 31 °C.

Středa by měla být jasná až polojasná. „Nejnižší noční teploty klesnou k 17 až 13 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají k 29 až 33 °C,“ uvádí ČHMÚ na webu.

Vůbec nejtepleji by mělo být ve čtvrtek, a to i přesto, že bude polojasno až oblačno. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až k 31 až 35 °C. Podle meteorologů v tento den zažijeme i tropickou noc.

Od pátku, kdy začnou denní teploty klesat k hranici 30 °C, by se však měl vracet standard, na který jsou meteorologové s koncem léta zvyklí.

Víkend by se měl nést v duchu 22 až 27 °C, v noci by měly teploty setrvat poměrně vysoko, a to mezi 20 až 15 °C. Přesto by výjimečně mohly klesnout níže.

Tagy: