Do Krupky na Teplicku zabloudilo stádo jelenů. Zmateně pobíhalo mezi domy

Jeleni pobíhali v Krupce mezi domy.

Jeleni v Krupce (zdroj: CNN Prima NEWS)

Neuvěřitelný obrázek se naskytl v neděli kolem poledne reportérovi CNN Prima NEWS, když se šel krátce před polednem v Krupce na Teplicku proběhnout. Mezi domy v blízkosti dolní stanice lanovky na Komáří vížku pobíhalo asi patnáctihlavé stádo jelenů a laní.

Jeleni a laně se do zastavěné části města Krupky zjevně stáhli z okolních lesů, které rostou na poměrně strmých svazích. A zdálo se, že zvěř nemohla najít cestu zpět. Stádo poutalo pozornost kolemjdoucích, kteří si vyrazili na procházku na takzvanou „doktorku“ (Hálkova stezka). Tak místní říkají stezce pro chodce a cyklisty, která lemuje horní část Krupky a vede napůl lesem.

„Už je tady pár minut pozoruju, asi zabloudili a nevědí, kudy se dostat zpátky do lesa,“ řekl asi padesátiletý muž reportérovi CNN Prima NEWS, který zrovna běžel okolo. Lidé si stádo fotili a natáčeli na mobilní telefony. Když kolem projelo auto, zvířata se dala do běhu, ale po pár metrech zase zastavila a pozorovala okolí.

Reportér CNN Prima NEWS se rozhodl kontaktovat místní městskou policii s dotazem, zda by nešlo jelenům pomoci se ze zástavby dostat. „Oni se občas takhle stahují dolů, no. Pojedeme se tam podívat a uvidíme, co pro ně můžeme udělat. Děkujeme,“ ozvalo se ze sluchátka. Stádo vysoké nakonec svou cestu zpátky do krušnohorských lesů našlo.

Tagy: