Do litvínovského gymnázia vnikla cizí osoba. Studenty evakuovali, pachatel byl zadržen

Policejní motto „Pomáhat a chránit“ dostalo na Floridě díky dvěma strážcům zákona nový rozměr. (Ilustrační snímek)

Evakuace gymnázia v Litvínově

Policisté v pátek zasahovali na gymnáziu v Litvínově na Mostecku. Vnikl tam pachatel, policie proto evakuovala studenty a zaměstnance. Nikdo nebyl zraněn. Pachatele policisté ve spolupráci se strážníky dopadli, hrozí mu tříleté vězení, informoval mluvčí policie Václav Krieger. Maturitní zkoušky byly zrušeny, konat se budou v náhradním termínu.

Policie přijala oznámení o vniknutí neznámého pachatele do budovy v pátek ráno. Evakuovala 310 lidí. Osmatřicetiletý muž podle Kriegra vnikl na gymnázium v pátek, poškodil dveře, odcizil tři vložky FAB a dekorační patronu. Budovu opustil ve chvíli, kdy přicházeli první žáci. Poté podle policie sebral z  vozidla na parkovišti před supermarketem peněženku s platební kartou a šel do obchodu. Tam ho zadrželi policisté společně se strážníky.

ČTĚTE TAKÉ: Kauza nahé učitelky před dětmi v Praze: Věc šetří policie. Prachsprostá úchylačka, zuří lidé

Na místě byli policisté z pořádkové jednotky, psovodi, pyrotechnici. Kvůli zásahu byla uzavřena přilehlá ulice Studentská. Při prohlídce policisté nenalezli žádný nástražný výbušný systém ani nic, co by nasvědčovalo hrozbě nebo ohrožení zdraví. Budovu opustili policisté po 13:00 a předali ji zástupci ředitele. Muže viní z krádeže vloupáním a z neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku.

Studenti posledních ročníků maturitních oborů středních škol v pátek skládali didaktický test z českého jazyka a literatury. Ředitel gymnázia Jan Novák řekl, že vzniklou situaci probral s vedením Cermatu. „Musíme dostat souhlas s konáním náhradního termínu. S největší pravděpodobností termín bude příští týden ve čtvrtek,“ uvedl. Test bude odlišný od toho, který dostali maturanti v pátek.

Zásah policie a spolupráci integrovaného záchranného systému hodnotí ředitel na výbornou.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kluk brečel, paní dostala facku: V případu smrti malého chlapce v Mostě vypovídali další svědci

Tagy: