Do nového týdne nalehko. Teploty budou atakovat i 20 °C, zkazí to ale déšť

Podzim

Nedělní ráno započne občasnými až mrznoucími mlhami a nízkou oblačností. Během dne bude polojasno až jasno, nejvyšší teploty vystoupají až ke 14 °C. V novém týdnu se teploty ještě zvýší. Ve středu bude až 21 °C, připravme si však deštníky.

Ojedinělé až mrznoucí ranní mlhy vystřídá polojasná až jasná obloha. Od severozápadu pak bude během dne přibývat oblačnosti. Nejvyšší denní nedělní teploty se budou pohybovat mezi 10 až 14 °C, na horách jen kolem 7 °C.

V noci na pondělí bude oblačno až zataženo. K ránu se na severu může ojediněle vyskytnout slabý déšť. Nejnižší teploty klesnou k 5 až 1 °C, vát bude slabý vítr o rychlosti do 3 metrů za sekundu, nebo bude klidno.

Do nového týdne Česko vstoupí s oblačnou až zataženou oblohou. Během pondělí však bude od západu polojasno až skoro jasno. Nejvyšší teploty vystoupají ke 12 až 16 °C, na severovýchodě kolem 11 °C.

Dozvuky léta?

V noci na úterý teploty klesnou podle Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) k 5 až 1 °C. Během dne však teploty vystoupají ke 12 až 16 °C. Zpočátku úterý bude polojasno, postupně však bude od západu přibývat oblačno až zataženo. Odpoledne a večer se v Čechách místy vyskytne déšť.

Ve středu teploty vystoupají nečekaně vysoko – budou se pohybovat mezi 17 až 21 °C. Vystřídají tak noční teploty, které klesnou k 6 až 2 °C. Během dne však bude oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Ojediněle se zrána očekává slabý déšť, večer na severozápadě se vyskytnou přeháňky a déšť.

Tagy: