Elenka se drala na svět s omotanou pupeční šňůrou kolem krku. Narodila se v sanitce

Koncem srpna se malá Elenka nemohla dočkat svého příchodu na svět a narodila se přímo v sanitce. Porod se ovšem neobešel bez komplikací. Holčička měla omotanou pupeční šňůru okolo krku. Záchranáři ale naštěstí zvládli situaci s přehledem a dnes se malá Elenka těší zdraví.

Na pomoc rodící ženě přispěchali záchranáři Jihomoravského kraje ve večerních hodinách v jednom z posledních srpnových dnů. „Naše operační středisko vyslalo sanitku na Blanensko k ženě, u níž začal překotný porod,“ uvedli záchranáři ve facebookovém příspěvku.

K pacientce vyrazila posádka ve složení jednoho lékaře a dvou záchranářů. Na místo dorazili během několika minut. „S kolegy jsme vyhodnotili situaci tak, že už není čas na transport do porodnice, začali jsme rodit,“ napsali.

Rodící žena byla podle nich nesmírně statečná. Brzy se však dostavila nepříjemná komplikace. „Miminko mělo omotanou pupeční šňůru kolem krku. Vše jsme ale nakonec zvládli a za chvilku byla na světě krásná holčička,“ vylíčili záchranáři.

Tím ale příběh zdaleka nekončí. Rodiče malé Elenky totiž chtěli poděkovat záchranářům, a tak jim nechali v nemocnici vzkaz. „Když jsme v jednom z následujících dnů přišli do práce, čekal tam na nás nesmírně milý vzkaz, totiž poděkování a prosba o setkání s Elenkou a jejími rodiči. Moc nás to potěšilo,“ popsali záchranáři Jihomoravského kraje.

Takovou prosbu nemohli odmítnout a s rodiči a holčičkou, které pomohli s příchodem na svět, se setkali. „A tak se Elenka znovu, tentokrát ve větším klidu, mohla podívat do své sanitky a dostala i Defíka, našeho pejska záchranáře. Také si ji pochoval lékař, který jí společně s kolegy pomohl na svět. Zkrátka hezké chvíle pro všechny,“ uzavřeli.

Tagy: