Mámy s Hyundai po Česku: Do Drábských světniček můžete bez obav i s dětmi

Rodina Antony v Českém ráji

Rodina Antony v Drábských světničkách

Znáte Drábské světničky? Pískovcový skvost poblíž Mnichova Hradiště patří beze sporu mezi jednu z hlavních atrakcí Českého ráje, nicméně její vrchol je bohužel v současnosti pro veřejnost uzavřen. I přesto se tam vyplatí vyrazit a bát se toho nemusíte ani s nejmenšími členy rodin. Abyste věděli, do čeho jdete, šla vám v pořadu Prima Česko příkladem rodina reportérky a brzy dvojnásobné maminky Andrey Antony.

Pokud jste se chystali do Drábských světniček, ale odrazuje vás, že jejich vrchol aktuálně nedobudete, klidně si je zase vraťte na seznam letošních výletních cílů. „Příhrazké skály jsou průchozí. Po samotné červené turistické stezce lze projít i Drábskými světničkami. Samotný skalní hrad prochází úpravami, protože to tu poškodili vandalové a nešetrní turisté,“ vysvětluje Petra Holanová, členka Sdružení Český ráj.

Dobrodružství víc než dost zákazu navzdory

A tak reportérka Andrea Antony s rodinou vyrazila prozkoumat alespoň to, co je povoleno. A je třeba říct, že i to stojí za to. „Výhledy jsou velmi krásné a jde dojít na obě strany – jak na Krásnou vyhlídku, tak na hrad Valečov, takže turisté o nic nepřijdou,“ dodává Petra Holanová.

Spokojení byli manželé i jejich 2,5letá dcera, stejně tak ostatní turisté, které potkali cestou. „Je to tady boží,“ pochvaluje si jedna z návštěvnic v pořadu Prima Česko.

U restaurace, ze které se dá vyrazit a udělat tříkilometrový okruh k hradu a zpět, najdete i mini zoo. Ale malé Rozárce, ostatně jako většině malých dětí, kozy, ovce, morčata, králíci a možnost jejich krmení ke štěstí úplně stačí.

Základem každého dobrého výletu je dobré kafe nebo jídlo. Ideálně na hezkém místě a současně i s dětským koutkem nebo hřištěm. Tedy tip pro rodiny – tady by to šlo!

Nasedat, příští zastávka Jičín!

Do večera zbývá ještě času dost, a tak se Antonyovi rozhodli prostorným kočárem Hyundai STARIA pokračovat dál. Míří do Jičína. A nejspíš vás nepřekvapí, že město je tématicky věnováno pohádce O loupežníku Rumcajsovi. O něj, jeho Manku i Cipíska tu zakopnete doslova na každém rohu. „Když přijedou do Jičína rodiny s dětmi, tak i s těmi úplně nejmenšími mohou navštívit galerii Rumcajsův svět Radka Pilaře. Je to místnost plná velkých dřevěných kulis, kde se všechno houpe, hýbe. A právě děti to mají rády,“ říká Radka Tobolková, vedoucí Infocentra města Jičín.

A s těmi většími návštěvníky se můžete vydat rovnou za plněním úkolů. „Máme novou Cipískovou stezku, je to taková tříkilometrová procházka centrem města, která je sjízdná bez problémů i s kočárkem. A v jejím průběhu děti plní úkoly, nic složitého. A když to zvládnou celé s rodiči obejít, přijdou k nám do infocentra, tak dostanou takovou malou odměnu na závěr,“ vypráví Radka Tobolková.

Nenechte se ale mýlit. Na své si tu přijdou i dospěláci – Jičínu se přezdívá Valdštejnovo město a můžete tu navštívit jeho zámek, lodžii, muzeum a dozvědět se veškeré zajímavosti z jeho života. Rodina Antony si ale pro tentokrát vystačí s tím Cipískem.

Hyundai STARIA – MPV pro vaši rodinu i podnikání

Proč jsme na cesty v rámci seriálu „Mámy na cestách“ zvolili právě Hyundai STARIA? Nové MPV STARIA totiž poskytuje zcela novou úroveň řešení mobility, díky které se vaše cestování stává pohodlnějším, produktivnějším a přínosnějším. Co toto rodinné auto dále nabízí?

  • až 9 komfortních míst k sezení
  • výkonný motor 2,2 CRDi 130 kW
  • relaxační sedadla
  • nový navigační systém s 10,25" obrazovkou
  • elektricky ovládané boční a zadní dveře
  • full LED přední světlomety

Tagy: