Dočkáme se videoherní olympiády? CNN Prima Gaming představí české esportové „nároďáky“

Apeks slaví triumf v Bratislavě

CNN Prima Gaming 15.10.2022

Esportové šampionáty elitních herních klubů se každým rokem těší obrovské pozornosti. Turnaje národních týmů se ale teprve probouzejí. A Češi jsou u toho – již nyní se tuzemské „nároďáky“ mohou chlubit několika zářezy na klávesnici. Jak jsou na tom videoherní olympiády a v jakých titulech se hrají? Odpověď hledal pořad CNN Prima Gaming, který můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na stanici CNN Prima NEWS či na webu cnnprima.cz.

Největší esportové turnaje současnosti se spíše podobají fotbalové Lize mistrů. O mistrovský titul v nich bojují nejúspěšnější kluby, nikoliv národní týmy. Oficiální klání herních reprezentací se ovšem pomalu vrací zpět na scénu, samotná Česká republika má na kontě hned několik povedených zářezů, za které se na světové scéně nemusí vůbec stydět.

Jak daleko jsme od velkých „videoherních olympiád“? Odpověď hledali moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele, kteří vyzpovídali i několik hráčů. Ti zastupovali Českou republiku na několika prestižních šampionátech.

U esportu tentokrát zůstaneme i ve druhém tematickém bloku. Pořad CNN Prima Gaming totiž zavítal na letňanský herní veletrh For Games, kde se uskutečnilo finále česko-slovenské soutěže eLEAGUE v populární střílečce Counter-Strike: Global Offensive. O napjaté momenty a nečekané zvraty nebyla nouze – zvlášť, když letitý favorit soutěže nakonec nedosáhl na pohár a tudíž ani na půlmilionovou výhru.

Hádanková sekce tentokrát potěší především věčné nostalgiky a fanoušky závodní série Sega Rally Championship, která vyšla před téměř 30 lety a možná se dočká i moderního grafického kabátu.

Nejnovější díl pořadu CNN Prima Gaming pak uzavře představení hry A Plague Tale: Requiem. V kůži dvou mladých sourozenců budou hráči prchat před inkvizitory, černým morem a dalšími nástrahami krutého středověku.

Pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každou sobotu ve 22:40 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: