Dojemné foto těsně před smrtí. Princezna Kate zveřejnila snímek královny Alžběty s vnoučaty

Tři čtvrtě roku po úmrtí Alžběty II. zveřejnila princezna z Walesu Kate dojemnou fotografii. Je na ní zesnulá britská královna obklopená svými vnoučaty a pravnoučaty. Podle Kate byl snímek pořízen těsně před smrtí královny na jejím oblíbeném hradě ve Skotsku.

Kate fotografii ukázala veřejnosti v den královniných nedožitých devadesátých sedmých narozenin. Lidem milovaná Alžběta zemřela 8. září 2022.

Podle textu, který manželka následníka trůnu Williama napsala na sociální síti, pořídila snímek pouhých několik týdnů před královninou smrtí. Shodou náhod jej vyfotila na jejím milovaném hradě Balmoral, kde nejdéle vládnoucí panovnice v britských dějinách pár týdnů na to zemřela.

ČTĚTE TAKÉ: Královská biografka se pustila do Harryho. Je odporně nezdvořilý vůči otci i rodině, řekla

Na fotografii sedí tehdy šestadevadesátiletá panovnice na gauči, kolem ní stojí a sedí její vnoučata a pravnoučata. Za jejím levým ramenem je vidět syn prince Williama a princezny Kate George, který by jednou měl nastoupit na britský trůn.

Když Alžběta zemřela, měla osm vnoučat a 12 pravnoučat.

V pátek zveřejnil prohlášení také královský pár Karel III. a Camilla. „Dnes si připomínáme neuvěřitelný život a odkaz Jejího Veličenstva královny Alžběty II. v den jejích 97. narozenin,“ napsali na Twitter.

CNN Prima NEWS chystá ke korunovaci Karla III. rozsáhlé vysílání. Sledujte 6. května celodenní speciál se vstupy přímo z Londýna a komentářem odborníků.

Tagy:
hrad fotografie Londýn Velká Británie smrt Alžběta II. princ Harry Skotsko královská rodina Balmoral Karel III. Camilla, královna-manželka Britská královská rodina William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu korunovace Karla III.