Královská biografka se pustila do Harryho. Je odporně nezdvořilý vůči otci i rodině, řekla

Královská biografka, Angela Levinová, ostře kritizovala prince Harryho za jeho rozhodnutí účastnit se korunovace krále Karla III. bez manželky. V rozhovoru s moderátorkou TalkTV Julií Hartley-Brewerovou prohlásila, že je Harry „naprosto odporně nezdvořilý“ ke svému otci a královské rodině. Informoval o tom britský web Express.

Levinová na otázku, zda je správné, že Meghan zůstane v Kalifornii během korunovace krále Karla III., odpověděla velmi kriticky. „Nemohla bych říct, že je to správné rozhodnutí. Všichni jsou už unaveni tím, jak je Harry naprosto odporně nezdvořilý ke svému otci, bratrovi a dalším členům rodiny. Takže to není dobrá zpráva, ale možná potěší krále Karla III.,“ uvedla podle serveru Express královská biografka.

Meghan se korunovace nezúčastní údajně kvůli oslavě čtvrtých narozenin jejího syna, prince Archieho, která se koná ve stejný den jako královský ceremoniál. Podle biografky je to ovšem nepřesvědčivý důvod. Rodina mohla oslavu odložit. „Neznám žádné čtyřleté dítě, které by přesně vědělo, kdy má narozeniny,“ řekla.

ČTĚTE TAKÉ: Princ Harry už nepatří mezi vyvolené. Na balkóně paláce při korunovaci nebude

Moderátorka TalkTV Julie Hartley-Brewerová se Levinové zeptala, zda je pravda, že princezna Kate byla tou, kdo údajně řekl, že Archie a jeho rodiče nebudou mít během korunovace žádnou roli a neobjeví se ani na balkoně Buckinghamského. Biografka tvrzení odmítla a postavila se na obranu Kate, která by se prý nikdy nesnažila králem ani královnou manipulovat. „Je to velmi zdvořilá mladá žena. Neurčovala by pravidla. Své místo zná a vždy ho znala,“ dodala.

Princ Harry se má zúčastnit korunovace svého otce Karla III. ve Westminsterském opatství v Londýně 6. května. Bude se tak jednat o jeho první setkání s rodinou od vydání kontroverzní knihy Spare (Náhradník), v níž útočil na členy královské rodiny.

Tagy:
Londýn Velká Británie rodina princ Harry Meghan Markle královská rodina korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka Catherine, princezna z Walesu Archie Mountbatten-Windsor Express