Čaputová napekla perníčky pro zdravotníky. Podávají neuvěřitelné výkony, zdůrazňuje

Slovenská prezidentka Zuzana Čaputová projevila vděk zdravotníkům z první linie, kteří se o ni po celý rok starali. Předala jim vlastnoručně napečené perníčky. Jakákoli slova vděčnosti nikdy nevyváží to, co tento rok obětovali, uvedla ve svém vzkazu.

„Zdravotníci a zdravotnice celý tento rok podávali, a stále v těchto chvílích podávají, neuvěřitelné výkony. V ohrožení vlastního života a zdraví zachraňují druhé, v těžkých podmínkách a absolutním přetížení,“ napsala slovenská prezidentka Zuzana Čaputová na Instagramu.

Plný podnos perníčků má vyjadřovat jen malý vděk za to, co dělají. „Jakkoliv slova vděčnosti nikdy nepřeváží to, co obětovali tento rok,“ dodala. „Dnes jsem se alespoň některým zdravotníkům, kteří se o mě a kolegy starali a testovali nás během roku, chtěla symbolicky poděkovat za jejich obětavost. Věřím, že i taková maličkost jako vlastnoručně napečené perníky personálu v Univerzitní nemocnici v Bratislavě zpříjemní jejich službu,“ dodává Čaputová.

Lidé její gesto na sociálních sítích ocenili. „Paní prezidentko, jako vždy příspěvek, ze kterého jde naděje. Osobně nevidím na žádném politikovi takové zosobnění naděje jako ve Vás. Přeji Vám hodně štěstí a sil. Děkujeme,“ napsal k facebookovému příspěvku uživatel Branislav B.

„Všechna čest zdravotníkům i Vám. Snažíte se lidi sjednocovat, což vládě moc nejde. Doufám že to zdravotníci vydrží a potěší je to. Přeji všechno dobré a hodně zdraví,“ napsala další uživatelka.

Prezidentce poděkovala i Univerzitní nemocnice Bratislava.

❤️Ďakujeme pani prezidentka❤️

Posted by Univerzitná nemocnica Bratislava on Tuesday, December 22, 2020
Tagy: