Dojemné rozloučení. Muž umírajícího psa trakařem vyvezl na jeho oblíbenou horu

Nezapomenutelný okamžik prožil 57letý Carlos Fresco z Londýna. Se svým desetiletým labradorem Montym prozkoumávali kopce a hory po celé zemi – vrchol Pen y Fan v Brecon Beacons ve Walesu byl jejich obzvlášť oblíbený. Proto právě na něj naposledy muž trakařem vyvezl svého umírajícího zvířecího přítele, který 18 měsíců bojoval s leukémií.

Vrchol Pen y Fan za roky společného života zdolali mnohokrát. Z toho důvodu se Fresco poté, co si všiml, že jeho milovaný čtyřnohý přítel svůj boj s nemocí začíná prohrávat, rozhodl na jejich vrchol ještě jednou vrátit. Vzhledem k tomu, jak byl Monty již slabý, vymyslel alternativu – psa dal na trakař a na kopec jej vytlačil, píše web Daily Mail.

Fresco věděl, že Monty umírá. Labradorovi se vrátila rakovina a jeho stav se začal rapidně zhoršovat. To ho však před posledním výstupem nezastavilo. „I když byl slabý, tak si užíval všechnu pozornost od lidí, které jsme míjeli. Byli tak laskaví a stejně tak smutní z toho, že Monty umírá,“ vzpomínal Fresco.

Kolemjdoucí turisté psa politovali a rozhodli se nabídnout pomocnou ruku. „Úplně cizí lidé se ptali, jestli nemohou Montyho na jeho poslední cestě tlačit. Mnozí uronili slzu, protože všichni máme své čtyřnohé kamarády moc rádi,“ pokračoval s tím, že chce všem za jejich podporu poděkovat. „Za povzbuzení i upřímný zájem o Montyho,“ konstatoval.

Podle něj se „malý chlapík“ dotkl mnoha životů. „Přiměl každého, s kým přišel do styku, k úsměvu a k zamyšlení na tím, že život někdy není tak špatný,“ doplnil. Desetiletý Monty svůj boj nad zákeřnou nemocí prohrál 21. června. Zemřel vedle postele. „Držel se dlouho, abychom mohli oslavit Den otců,“ podotkl. Dodal, že psi jsou výjimeční. Nikoho nesoudí a vždy na své majitele čekají: „A nabízejí útěchu, když se nám nedaří.“

Tagy: