V pražském babyboxu našli chlapce. V dojemném dopise matka vysvětluje, proč se dítěte vzdává

V pátek před polednem v babyboxu v Praze 6 našli novorozeného chlapce. Zoufalá matka připojila dopis, ve kterém vysvětlila, proč se dítěte vzdává.

Žena napsala, že chce synovi, kterého pojmenovala Oliver, dát šanci na nový život. Sama by se prý o něj nedokázala postarat, neboť se nedokáže postarat ani o sebe.

ČTĚTE TAKÉ: Konec babyboxů v Česku? OSN tlačí na jejich zrušení. Zachraňují životy, odmítá „babydědek Lu“

Miminko si vzali do péče zdravotníci. „Novorozeně převzali zdravotníci a odvezli jej do motolské nemocnice,“ informovala městská část Praha 6 na svém Facebooku.

Do radničního babyboxu dnes před polednem vložila zoufalá maminka novorozeného chlapečka. Děťátko pojmenovala Oliver a...

Posted by Praha 6 on Friday, December 22, 2023

Babybox v Praze 6 zachránil už devátý dětský život. Naposledy do něj někdo umístil novorozeného chlapce před necelým měsícem. Chlapec tehdy dostal jméno Libor podle prezidenta Soudcovské unie Libora Vávry, jenž je dvacet let rádcem spolku Babybox nejen v právních otázkách, ale i v záležitostech mediálních.

Podle webu babybox.cz bylo v České republice zřízeno 87 babyboxů, jejich dvířky prošlo k 5. prosinci celkem 258 dětí. Chlapec, kterého někdo vložil do babyboxu v Praze 6, by měl být 259. odloženým dítětem.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Která jména dětí patří v Česku mezi nejoblíbenějšími a které naopak ztrácí na popularitě? Podívejte se na reportáž níže.

Tagy: