Dokument Karel trhá rekordy. Režisérka prozradila, jakou píseň měl Gott nejradši

Jeden z posledních koncertů Karla Gotta.

Dokument Karel vede žebříček návštěvnosti kin

Dokument Karel vede žebříček návštěvnosti kin. Jednu z hlavních rolí v něm má hudba, která odkrývá hluboké a dojemné momenty mistrova života i jeho konce. O tom všem jsme si povídali s režisérkou Olgou Špátovou.

Do čela návštěvnosti tuzemských kin se ihned po svém uvedení dostal film Karel, kterému se o víkendu povedlo překonat hranici 100 tisíc diváků.

K úspěchu dokumentu přinášejícímu ojedinělý pohled do soukromí zpěváka Karla Gotta v režii Olgy Malířové Špátové přispěla skutečnost, že ho během premiérového víkendu uvedlo 241 kin, nejvíce od jejich znovuotevření 11. května.

Film je plný dojemných scén a v dokumentu je zaznamenaný i odchod mnohonásobného držitele Zlatého slavíka. „Pamatuji si, jak jsme se s Karlem skrz Ivanku dokonce bavili o tom, zda rozloučení bude součástí našeho filmu. Až tak dokázal být Karel otevřený a přál si to, aby tam ten konec života byl. A proto se tak vnitřně raduju, že i když ten film neviděl, tak by byl rád, doufám,“ sdělila pro CNN Prima NEWS režisérka Špátová.

Ke konci filmu se pak diváci dozví o jeho diagnóze. „Zachycuje, jak je Karel nemocný a přijíždí na poslední koncert svého života. Byl unavený, bolavý a Ivanka se ho ptala, zda to nechce zrušit,“ popsala Špátová.

Do dokumentu bylo také obtížné vybrat hudbu. „Jeho nejoblíbenější písní byla Together Again. Vyprávěl mi, jak miloval country písničky, se kterými vystupoval v USA. Tu písničku zazpíval, když se setkaly jeho dcery na Bertramce na jeho narozeniny. Tekly mu u toho slzy. Ta píseň je na soundtracku jako bonus,“ dodala režisérka.

Tagy: