Osmnáctiletý řidič BMW nezvládl řízení na mokré silnici. Zranilo se sedm lidí

V úterý večer se při autonehodě v Náchodě zranilo sedm lidí. Osmnáctiletý řidič vozidla značky BMW zřejmě nezvládl řízení na mokré vozovce a čelně se srazil s protijedoucím vozidlem. Řidič BMW a spolujezdkyně z protijedoucího auta značky Volkswagen utrpěli těžká zranění a byli převezeni na traumacentrum v Hradci Králové. Zranění dalších pěti osob byla lehká.

Krátce po 19. hodině vyjížděli dopravní policisté do ulice Broumovská v Náchodě k dopravní nehodě dvou osobních automobilů. Osmnáctiletý řidič vozidla značky BMW na mokré vozovce zřejmě nepřizpůsobil rychlost své jízdy a ve směru od Hronova dostal v pravotočivé zatáčce smyk. Vjel do protisměru, kde se čelně střetl s automobilem značky Volkswagen.

Záchranáři ošetřili sedm lidí, čtyři z nich hasiči podle informací na Twitteru museli z vozů vyprostit. Zraněné pak převezli záchranáři do nemocnic. Řidič BMW utrpěl vážná zranění v oblasti trupu a nohou. Spolujezdkyně z protijedoucího vozu měla středně těžká zranění. Oba skončili na traumacentru v Hradci Králové.

Policisté na místě provedli u obou řidičů dechovou zkoušku s negativním výsledkem. U pětadvacetileté řidičky vozidla Volkswagen policisté na místě provedli orientační test na jiné návykové látky také s negativním výsledkem. U řidiče automobilu BMW si test na přítomnost jiných návykových látek, spojeným s odběrem krve a moči, policisté vyžádali.

Hmotná škoda byla předběžně vyčíslena na 150 tisíc korun. Příčina a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem šetření náchodských policistů.

Tagy: