Sportbar na Stodůlkách musel zavřít. Inspektoři nalezli kuchyň v otřesném stavu

Kontroloři Státní zemědělské a potravinářské inspekce ve čtvrtek kvůli nepřijatelným hygienickým podmínkám uzavřeli podnik na pražských Stodůlkách. Vadilo jim, že zde byl výrazně zanedbaný úklid a hrozila kontaminace potravin. Znepokojující stav kuchyňských prostor zachycený inspektory si můžete prohlédnout v galerii.

Inspektoři Státní zemědělské a potravinářské inspekce provedli kontrolu podniku Škoda sport Bar na adrese Nušlova 2515/4 v Praze, kde objevili kuchyni v otřesných hygienických podmínkách, informují na svém webu Potraviny na pranýři.

ČTĚTE TAKÉ: Mrtví hlodavci, špína a hmyz. Inspekci nepříjemně překvapila prodejna potravin na Kladensku

Mezi zjištěnými nedostatky uvádějí například výrazně zanedbaný úklid, znečištěné kuchyňské náčiní, výrazné znečištění prostor, nečistoty na podlaze či korozi kovových konstrukcí, jakými jsou police nebo regály. Z důvodu nevyhovujících prostor inspektoři nemohli vyloučit riziko kontaminace potravin.

Nejedná se o jediný podnik, který byli inspektoři nuceni kvůli nevyhovujícím hygienickým podmínkám v poslední době uzavřít. V dubnu SZPI ze stejných důvodů uzavřela pizzerii v centru Liberce. Kontroloři na místě tehdy dokonce nalezli i velké množství hmyzích škůdců, jako jsou octomilky, mravenci a švábi, kteří se volně pohybovali po provozovně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kontroly potravin ze třetích zemí skončily katastroficky. Na vzestupu je i dovoz z Ruska

Tagy: