Dcera vraha? Putinova Jelizaveta neunesla kritiku, zrušila si účty na sociálních sítích

Devatenáctiletá Jelizaveta Krivonogichová, známá také jako Luiza Rozova, zmizela ze sociálních sítí. Ačkoliv od října minulého roku nesdílela žádný vzkaz nebo fotku, její účet na Instagramu byl stále dostupný. To se však v pondělí 7. března změnilo. Údajná Putinova dcera zřejmě nezvládla vzkazy lidí, kteří jí nazývali „dcerou vraha, která nic nedělá a mlčí“.

O tom, že by měl mít ruský prezident Vladimir Putin i nemanželské děti, se spekuluje od roku 2020. Informaci zveřejnila ruská nezávislá média. Ačkoliv politik, náctiletá Jelizaveta ani její matka Světlana rodinný vztah nepotvrdili, lidé domněnku přijali jako skutečnost. Důvodem je i podoba dívky s Putinem.

Právě jí následně na sociálních sítích, zejména na Instagramu, začali lidé se začátkem války na Ukrajině psát vzkazy. Většinou ji osočovali z toho, že přihlíží krveprolití, mlčí a nic nedělá. „Zatímco ty si užíváš v Monaku, lidé tvé generace umírají na Ukrajině kvůli tvému otci,“ napsal jeden z uživatelů pod její fotografii.

Narážel tak na informaci, že by se dívka s matkou mohla ukrývat v podkrovním bytě v Monaku. Je však možné, že se nachází na Sibiři v podzemním krytu. Právě tam Putin údajně poslal svou rodinu. I tuto možnost lidé zmiňují. „Sedíš v bunkru? Jako krysa?“ tázali se.

„Stačí jen nemlčet, nestát stranou. Říkat lidem pravdu o tom, co se na Ukrajině děje,“ vyzývali uživatelé sociální sítě Jelizavetu, aby se k válce vyjádřila. Stejně tak požadovali, aby zveřejnila svou tvář. Na sociálních sítích totiž sdílela převážně snímky, na kterých jí nebylo do obličeje vidět. Je možné, že se jedná o pokyn ze strany jejího domnělého otce, který soukromí rodiny přísně střeží.

Pod příspěvky se hemžily komentáře, ve kterých lidé dávali Jelizavetě za vinu i to, koho potomkem by měla být. Obviňovali ji, že je „dcerou vraha, válečného zločince, psychopata a narkomana“. Zprávy se stále stupňovaly a dívka tuto pozornost zřejmě neunesla, píše web Daily Mail. Svůj účet nakonec smazala. Právě tento krok je jediným signálem, že Jelizaveta byla na sociálních sítích stále aktivní.

Od října minulého roku totiž žádný příspěvek ani vzkaz na svých profilech nezveřejnila. Někteří se obávali, zda se s ní něco nestalo. Další se domnívali, že se stáhla na pokyn Putina. K jejímu odmlčení totiž došlo v době kauzy Pandora Papers, ve které bylo popsané také jmění její matky Světlany. Dřívější uklízečka údajně vlastní majetek v hodnotě 2,2 miliardy korun.

Tagy: