Unikly tajné plány korunovace: Williamovy děti dostanou důležitou roli. Co Harry a Meghan?

Podle uniklých informací z královského paláce, které zveřejnil web The Mirror, se všechny tři děti prince Williama a princezny Catherine 6. května aktivně zúčastní korunovace krále Karla III. Důležitou roli odehrají zejména během průvodu, kdy se zařadí za vládnoucí pár poté, co v závěru slavnosti Karel III. a Camilla opustí Westminsterské opatství. Nepočítá se naopak s princem Andrewem, princeznami Beatrice a Eugenii či vévody Harrym a Meghan.

Velká pozornost bude při korunovaci krále Karla III. soustředěna na devítiletého George, protože je po Williamovi druhým následníkem trůnu. Na významné události mají být přítomni i jeho mladší sourozenci – sedmiletá Charlotte a Louis, který příští měsíc oslaví páté narozeniny. Kensingtonský palác sice přítomnost dětí dosud oficiálně nepotvrdil, vyplývá však z uniklých dokumentů citovaných webem The Mirror.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Britská pošta představila květinové známky s Karlem III. Skrývají i milou poctu královně Alžbětě

George, Charlotte a Louis se po odchodu krále z Westminsterské opatství údajně připojí ke svým rodičům a pojedou v průvodu za zlatým státním kočárem korunovaného páru.

Buckinghamský palác uvedl, že průvod bude výrazně skromnější než ten při korunovaci královny Alžběty II. Zdůraznil však, že zůstane „úžasný jak svou velikostí, tak i podobou“.

Korunovace se mají účastnit rovněž vnoučata Camilly, pro něž je Karel III. nevlastním dědečkem. Dokonce prý dostanou i oficiální roli. Královna si přeje, aby děti nesly baldachýn, který nad ni umístí během toho, co bude pomazávána svatým olejem.

Na akci se již těší nejen Karel III. a Camilla, ale i princ William, neboť při korunovaci převezme nový titul – oficiálně se stane princem z Walesu.

Podle plánů nácviku průvodu v něm zřejmě budou chybět princ Andrew, princezny Beatrice a Eugenie či vévodové ze Sussexu Harry a Meghan včetně jejich dětí Archieho a Lilibet. Připravuje se však i varianta, že se k oslavám připojí, píše web Daily Mail.

Tagy:
Alžběta II. princ Harry princ Louis princ George Princezna Charlotte průvod kočár korunovace Karel III. Camilla, královna-manželka William, princ z Walesu Catherine, princezna z Walesu Ondřej, vévoda z Yorku Archie Mountbatten-Windsor Westminsterské opatství Lilibet Diana Mountbattenová-Windsorová Beatrice z Yorku Eugenie z Yorku