Britská pošta představila květinové známky s Karlem III. Skrývají i milou poctu královně Alžbětě

Britská poštovní služba Royal Mail vydává speciální edici známek se siluetou krále Karla III. Jde o první set známek, kde současný panovník vystřídá svou zesnulou matku, královnu Alžbětu II. Informaci přinesl web BBC.

Set známek se skládá z deseti druhů květin oblíbených mezi Brity. „Británie je národem zahradníků a její láska ke květinám sahá hluboko do našeho společného vědomí,“ sdělil dle webu The Sun ředitel vnějších vztahů a politiky Royal Mail David Gold.

ČTĚTE TAKÉ: Výhra Harryho a Meghan. Královská rodina potvrdila spekulace a upravila nástupnictví

Král Karel III. je velkým nadšencem do přírody i květin, dokonce takovým, že se stal spoluautorem knihy Highgrove: A Garden Celebrated, která pojednává o jeho vlastní bohaté zahradě, napsal web Cosmopolitan.

„Jeho Výsost je znám pro to, jak vášnivým je zahradníkem a je naším potěšením představit první sadu speciálních známek s jeho siluetou. Sada by měla oslavovat některé z těch nejoblíbenějších květin, které najdeme v britských zahradách,“ dodal David Gold na webu The Sun.

Vyjdou asi na 260 korun

V sadě se nachází i sladký hrášek, oblíbená květina královny Alžběty II. Loni zesnulá panovnice se na známkách neobjeví poprvé od roku 1968. Známky s královnou se však v oběhu budou objevovat až do doby, než se vyčerpají jejich zásoby. Pak budou nahrazeny právě „květinovou sadou“. Lze proto očekávat, že nové sady v běžném oběhu nebudou k vidění dříve než příští měsíc, napsal britský web BBC.

Předobjednat si známky s Karlem III. je však možné už od úterý, přičemž vyjdou příští týden. Celý set deseti různých květin, kde se objevují i oblíbenci ze zadní zahrady jako růže, jiřiny, slunečnice nebo fuchsie, bude stát devět liber a padesát pencí (necelých 260 korun. Informoval o tom Cosmopolitan.

Tagy: