Opilá matka málem vyklopila dítě z kočárku. Měla jsem jen jednu sklenku, hájila se

Opilá žena s kočárkem

Opilá matka se potácela s kočárkem

Pardubičtí strážníci řešili ženu, která byla tak opilá, že se téměř neudržela na nohou a jen velmi ztěžka mluvila. S sebou měla několikaměsíční dítě v kočárku, který několikrát málem převrátila.

Na opilou ženu s kočárkem upozornila kolemjdoucí telefonátem na tísňovou linku. „Chodí tady paní s kočárkem a zdá se mi silně podnapilá. Mám strach, že to dítě vyklopí,“ uvedla oznamovatelka pardubickým strážníkům. Vzápětí její tvrzení potvrdil kamerový systém a hlídka, která byla na místě během chvilky.

Žena odpovídala na jejich otázky s velkou námahou. „Když strážníci dorazili na místo, bylo jasné, že je skutečně silně pod vlivem alkoholu, zvládala obtížně artikulovat a nebyla schopná se o dítě ani v tu chvíli řádně postarat,“ řekl mluvčí Městské policie Pardubice Jiří Sejkora.

Z kamerového záznamu je navíc vidět, že žena kočárek několikrát málem převrhla. Na otázku strážníků, kolik toho vypila, ale odpověděla, že jen jednu sklenku. „Když jsem tu paní oslovil, bylo jasné, že je pod vlivem alkoholu, protože si doslova šlapala na jazyk. Měla tam nedopitou lahev vína,“ doplnil mluvčí.

Dechová zkouška pak ukázala hodnotu 2,39 promile. I když žena tvrdila, že se o dítě dokáže postarat, bylo zřejmé, že tomu tak není. Strážníci se proto museli rozhodnout, co s miminkem. „Vzhledem k tomu, že matka byla opravdu silně opilá, nebylo možné pro dobro dítěte jí ho ponechat v péči. Proto jsme na místo přivolali jinou zodpovědnou osobu, která si dítě měla převzít,“ vysvětlil Sejkora.

Tou byl ženin kamarád, který ale přišel také opilý. Pracovnice sociálně právní ochrany mu proto odmítla dítě předat. „Na místo musela přijet další kamarádka opilé ženy, která už naštěstí byla střízlivá a té jsme dítě svěřili do péče,“ dodal mluvčí. Chováním opilé ženy se bude zabývat příslušný sociálně právní odbor.

Tagy: