Dotlouklo šlechetné srdce. Rodina Vaša Patejdla odhalila parte s detaily posledního sbohem

Vašo Patejdl, klávesista, textař a spoluzakladatel slovenské hudební skupiny Elán

Zemřel Vašo Patejdl

Dotlouklo šlechetné srdce, které nás tolik milovalo. Těmito slovy na smutečním parte se rozhodla rodina dát sbohem legendárnímu slovenskému zpěvákovi a spoluzakladateli skupiny Elán Vašu Patejdlovi. Finální podobu sdíleli nejbližší na sociálních sítích, navíc připojili detaily k poslednímu rozloučení, jehož se může účastnit i veřejnost.

„Vážení přátelé a fanoušci, touto cestou bychom s vámi chtěli sdílet Vašovo oficiální parte a doplňující informace k poslednímu rozloučení,“ připsali k příspěvku na Instagramu pozůstalí.

„Jak už bylo zmíněno dříve, možnost rozloučit se s Vašem Patejdlem budou mít jak přátelé a kolegové, tak i fanoušci a široká veřejnost. Pro fanoušky a veřejnost bude k dispozici areál Strahovského kláštera, kde bude zajištěn živý přenos ze smutečního rozloučení. Kapacita baziliky je omezená,“ upozornila rodina.

ČTĚTE TAKÉ: Jak vypadal jeden z posledních koncertů Vaša Patejdla? Byl plný emocí, mráz běhal po zádech

Událost je v Praze naplánovaná na 30. srpna od 14. hodin. Jednoduché parte, které manželka, synové, umělcova maminka a jeho sestra doplnili o Patejdlovu fotografii, na níž se usmívá, nese také krásnou větu: „Dotlouklo šlechetné srdce, které nás tolik milovalo.“

Patejdl zemřel v sobotu 19. srpna ve věku 68 let po těžké nemoci. Jak sdělila manželka Miluše na sociálních sítích, slovenský zpěvák zemřel pouhých 14 dní poté, co mu byla diagnostikována rakovina. „Mého manžela zasáhla nečekaně, a především zcela skrytě, velmi zákeřná nemoc. Jeho odchod byl zapříčiněn celkovým vyčerpáním organismu při progresi zákeřného zhoubného onemocnění slinivky břišní,“ uvedla zničená žena.

Tagy: