Jak vypadal jeden z posledních koncertů Vaša Patejdla? Byl plný emocí, mráz běhal po zádech

Zesnulý zpěvák Vašo Patejdl koncertoval do poslední chvíle. Ještě na konci července, přesně tři týdny před smrtí, vystupoval ve vinařství Sonberk na Moravě. Jak jeho koncert vypadal?

Jeden z posledních koncertů Vaša Patejdla byl plný emocí. Podal jako vždy skvělý, profesionální výkon a zahrál největší hity ze své sólové dráhy, ale i písně, jež napsal pro skupinu Elán, kterou spoluzakládal. Nadšený dav lidí ho nechtěl pustit z pódia.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vašo Patejdl po sobě zanechal 15letého syna a o 17 let mladší krásnou manželku

„Běhal z toho mráz po zádech. Vašo byl excelentní, moc hezky jsme si to s manželkou užili. Vůbec by nás nenapadlo, že ho slyšíme a vidíme naposledy. Zdál se nám trochu pohublý, ale že by trpěl nějakou vážnou nemocí, to na něm absolutně nebylo znát,“ popsal redakci CNN Prima NEWS Jiří Hrubý, který si Vašův koncert v malebné moravské krajině nenechal ujít.

„Když jsme se dozvěděli, že zemřel, nemohli jsme tomu uvěřit. Byl v naprosté formě. Úžasně zpíval, mezi písněmi byl vtipný. Sršela z něj dobrá nálada, vyzařovala pozitivní energie. Strašně nás teď mrzí, že jsme si s ním alespoň neudělali fotku,“ dodal fanoušek.

Rakovina jater postupovala velmi rychle

Že šlo o mimořádný kulturní zážitek, potvrdila redakci CNN Prima NEWS i ředitelka obchodu a marketingu tamního vinařství Dominika Holešínská. „Vašo Patejdl odehrál krásný koncert v Sonberku 21. července a vytvořil opravdu skvělou atmosféru. Smutná zpráva o úmrtí pěvecké legendy o několik týdnů později nás překvapila a je nám to velmi líto. Navždy budeme vzpomínat na neopakovatelný zážitek z jeho vystoupení,“ uvedla.

Přestože trpěl vážnou nemocí, měl Patejdl spoustu plánů. Jen na září měl nasmlouvaných devět koncertů, chystal i vánoční turné. Zakladatel skupiny Elán zemřel ve věku 68 let, příčinou byla rakovina jater, která bohužel postupovala velmi rychle.

Tagy: