Dovolená na tropické pláži? Zapomeň. Putinova dcera měla skončit v domácím vězení

Ruský prezident Vladimir Putin dal svou nejstarší dceru Mariju Voroncovovou do domácího vězení, informoval na sociální síti Telegram účet General SVR. Putin se k tomuto kroku měl uchýlit poté, co si Maria přála odletět do „spřátelené“ země na dovolenou na tropickou pláž u příležitosti svých 37. narozenin. Putin prý ale její nápad kategoricky odmítl.

Vladimir Putin měl podle informací kanálu General SVR umístit svou nejstarší dceru do domácího vězení kvůli obavám, že by se do Ruska už nemusela vrátit. Odletět na tropickou pláž měla údajně i se svým 33letým přítelem Jevgenijem Nagorným, s nímž tvoří pár od rozpadu manželství s nizozemským bankéřem, uvedl britský zpravodajský web Standard.

„Marija Vladimirovna Voroncovová, nejstarší dcera ruského prezidenta, nedávno požádala svého otce, aby jí dovolil opustit zemi pod záminkou oslav jejích narozenin ve ‚spřátelené‘ zemi s horkým klimatem ve společnosti jejího nového přítele. Putin její žádost kategoricky odmítl a posílil její ochranu,“ napsal na svém telegramovém kanálu anonymní účet General SVR, který má údajně přístup k důvěrným informacím o ruském prezidentovi Vladimiru Putinovi a jeho okolí. Na sociálních sítích má více než 200 tisíc sledujících.

„Podle našich zdrojů neměla nejstarší prezidentova dcera v plánu se do Ruska vůbec vrátit,“ stojí dále v jejich zprávě na Telegramu. Zda chtěla Marija opustit Rusko kvůli nesouhlasu s válkou na Ukrajině, není jasné.

Dcery jsou na sankčním seznamu

Voroncovová vystudovala medicínu na Moskevské státní univerzitě. Absolvovala také postgraduální studium na Národním výzkumném lékařském středisku endokrinologie a před lety obhájila dizertační práci o léčení dětí, které trpí růstovou poruchou. Marija má mladší sestru Jekatěrinu Tichonovovou. Obě Putinovy dcery jsou na sankčním seznamu Západu.

Marija a Jekatěrina by navíc měly mít nevlastní sestru teprve 19letou Jelizavetu, známou pod jménem Luiza Rozová. Tu měl ruský prezident zplodit se Světlanou Krivonogichovou, jež prý byla jeho milenkou na přelomu 90. let a začátkem 20. století.

Tagy:
Vladimir Putin pláž dcera věznice domácí vězení sankce cestování Rusko Telegram Prezident Ruska Lomonosovova univerzita Marie Voroncovová Faassenová ruská invaze na Ukrajinu General SVR Jekatěrina Vladimirovna Putinová