Vražda oblíbené vychovatelky Janky otřásla Senicí. Exmanžel ji střelil osmkrát za bílého dne

Střelba ve městě Senica na Slovensku

Střelba ve městě Senica

Ve slovenském městě Senica se ve čtvrtek odehrálo drama, na které tamější obyvatelé jen tak nezapomenou. Muž zde okolo 16. hodiny zastřelil přímo na ulici V. Paulínyho-Tótha dvaapadesátiletou ženu. Podle informací tamní městské policie je pachatelem její bývalý manžel. Zpravodajský portál Nový Čas upřesnil, že zavražděnou měla být vychovatelka z místní základní školy Janka. Na jejím těle měli vyšetřovatelé odhalit osm střelných ran.

Zavražděná pracovala na základní škole jako vychovatelka, píše web Nový Čas. Muž ji měl zavraždit ve chvíli, kdy se vracela z práce domů na kole. Svědek, který bydlí v ulici poblíž místa činu, vše slyšel a okamžitě běžel zjistit, co se stalo. Ženě však už ani on, ani další lidé nedokázali pomoct, napsal web tvnoviny.sk. Svým zraněním totiž na místě podlehla.

ČTĚTE TAKÉ: Brutální vrah spal v posteli se svou matkou. V paneláku, kde žil i Zeman, ubodal historika

Muž měl dvaapadesátiletou ženu zasáhnout až osmkrát, po činu z místa utekl. Střelcem má být bývalý manžel, uvedl portál noviny.sk s odkazem na informace městské policie. Měli spolu dvě dcery.

Policisté začali po pachateli okamžitě pátrat. „Můžeme potvrdit, že policie přijala oznámení o střelbě ve městě Senica, při které došlo k vážnému zranění ženy. Ta bohužel nakonec na místě události zraněním podlehla. Na místo jsme okamžitě vyslali vícero hlídek a začalo pátrání po podezřelém muži,“ informovali na Facebooku.

Muže nakonec našli zhruba dva kilometry od místa v parku u obchodního domu, ovšem bez známek života. Podle informací webu noviny.sk nedlouho po zavraždění bývalé manželky obrátil zbraň proti sobě.

Případ vzhledem k jeho závažnosti převzal krajský vyšetřovatel, který má prověřit všechny okolnosti, za kterých přišla žena o život, a stanovit právní kvalifikaci skutku. „Vzhledem k vykonávání prvotních úkonů není nyní možné poskytnout bližší informace,“ dodala policie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Klatovech zavraždili osamělého staršího muže. Obviněnou je nevlastní vnučka

Tagy: