Drama na škole v Rokycanech: 13letá dívka vytáhla nůž na spolužáka, se kterým se pohádala

Agresivita mezi dětmi roste, varují odborníci. (Ilustrační snímek)

Případ školačky s nožem

Západočeští kriminalisté prošetřují případ vyhrožování na jedné ze základních škol v Rokycanech. Teprve třináctiletá dívka po hádce se svým spolužákem vytáhla na chlapce nůž. Na závažný incident školu upozornili rodiče hocha. Dívce vzhledem k jejímu nízkému věku nehrozí vážnější postih. Odborníci varují před přibývajícími případy násilí mezi adolescenty.

Incident se odehrál o přestávce. Pedagogové zpočátku o případu vůbec nevěděli. „My jsme se o tom dozvěděli od reakce rodičů, kteří kontaktovali třídní učitelku,“ popsal okolnosti ředitel školy Robert Harnoch.

ČTĚTE DÁLE: Rodinná hádka skončila tragédií: Policie na Mělnicku vyšetřuje vraždu staršího muže

Harnocha překvapilo dívčino zdůvodnění, proč s sebou nůž vůbec měla. Podle ředitele ho nosila z obavy o vlastní bezpečnost. „Ne ve škole, ale mimo školu. Nosí to při sobě na mimoškolní aktivity a tam my nedohlédneme,“ uvedl ředitel.

Po vyhodnocení závažnosti případu se vedení rokycanské školy rozhodlo zkontaktovat sociální pracovníky a policii. „Na místo vyjeli kriminalisté z Územního odboru Rokycany a ti celou věc prošetřují,“ přiblížil policejní mluvčí Ondřej Hodan. V celé záležitosti podle něj zatím nebyly zahájeny trestní úkony pro podezření ze spáchání trestného činu.

Vzhledem k tomu, že se jednalo o nezletilou žákyni druhého stupně základní školy, nemůže být pro svůj nízký věk za svůj čin podle policie dívka trestně odpovědná.

Oslovená dětská psycholožka Hana Ortmannová varovala před přibývajícím násilím mezi dětmi a adolescenty. „To, že jsou děti agresivnější, je trend,“ uvedla odbornice na dětskou duši. „V klinické praxi nebo mezi odborníky to vidíme v praxi,“ sdílela svou zkušenost Ortmannová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za žhářský útok na Romy ve Vítkově měl strávit ve vězení 22 let. Soud ho podmínečně propustil

Tagy:
policie škola společnost vzdělávání napadení Rokycany trestná činnost okres Mělník dramatická forma trestná činnost, právo a spravedlnost vymáhání práva