Drama u Vodňan: Žena s miminkem se topila v řece. Dítě je ve vážném stavu

Pád matky s dítětem do řeky u Vodňan

Ve středu se v řece Blanici na jihu Čech topila žena s dítětem. Z řeky je vytáhli policisté. Dítě je ve vážném stavu a v péči lékařů. Mělo dokonce dojít k jeho resuscitaci. Celý případ nyní vyšetřuje policie.

K incidentu došlo ve středu večer na okraji Vodňan. Policisté na mostě viděli prázdný kočárek a v řece Blanici tonoucí ženu s dítětem. Muži zákona neváhali. „Skočili do řeky a vytáhli ženu i dítě. To museli ve vážném stavu předat lékařům,“ napsala policie na Twitteru.

„Vytáhli je na břeh a zavolali záchranku a městskou policii, která místo uzavřela a odkláněla dopravu. Nyní jsou na místě vyšetřovatelé,“ prozradil zdroj webu iDnes.cz.

Dítě bylo vrtulníkem transportováno do jedné z pražských nemocnic. „Nezletilé osobě musela být po vytažení z vody poskytnuta resuscitační péče a následně pak byla letecky transportována do jedné z pražských nemocnic. U druhé osoby došlo k podchlazení a ve stabilním stavu byla převezena do spádového zdravotnického zařízení,“ řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Police má pracovat se dvěma verzemi: Buď žena skočila s dítětem do vody dobrovolně, nebo se jednalo o nešťastnou náhodu. Nyní zjišťují důvod, který k události vedl.

Tagy: