Drama v Koryčanech: Učitel měl napadnout žáka. Rodina mluví o rasismu, ředitelka to odmítá

Na jedné ze základních škol v Koryčanech mělo dojít k napadení učitele žákem. Zatímco romská rodina mluví o rasismu, ředitelka školy taková obvinění odmítá.

Na jedné z Koryčanských základních škol zasahovali záchranáři

Na jedné ze základních škol v Koryčanech zasahovali během minulého týdne záchranáři. Vyjíždět měli na pomoc žákovi, kterého podle jeho rodičů napadl učitel. Romská rodina mluví o rasismu. Ředitelka školy však takové obvinění odmítá.

Minulý čtvrtek krátce po poledni bylo na základní škole v Koryčanech hodně rušno. Do budovy dorazil otec a další příbuzní dvanáctiletého žáka. Jeho otec na videu, které umístil i na sociální sítě, tvrdí, že byl jeho syn napaden učitelem.

ČTĚTE TAKÉ: Žáci ozbrojení noži, šikana a vulgarity. Učitelka popsala „absolutní peklo“ v německé škole

„Syna, který bere prášky na nervy, učitel chytil pod krkem a praštil s ním o zem. Je to rasisticky motivované, tato šikana už trvá asi měsíc,“ obvinil rodič na videozáznamu zaměstnance školy. Z videa je patrné, že si šel celou věc vyřídit přímo do budovy školy.

Na místo dorazili i záchranáři a také policejní hlídka, která vyhrocenou situaci uklidňovala. „Udělal to třídní učitel. Chtěli jsme ho zmlátit, ale utekl před námi,“ řekl muž před policisty. „Tak to ale není normální,“ opáčil jeden z mužů zákona.

Policie případ předběžně kvalifikovala jako přestupkové jednání proti občanskému soužití. „Vzhledem k tomu, že jedním z aktérů je dítě, nemůžeme poskytnout další informace,“ uvedla pro CNN Prima NEWS mluvčí zlínských policistů Simona Kyšnerová.

Matka chlapce pro redakci uvedla, že až do vyřešení případu policií nechce nic komentovat. Podle některých místních pedagog nepochybil. Někteří svědci incidentu údajně tvrdí, že šlo jen o nedorozumění a že k žádnému fyzickému útoku nedošlo. Tuto verzi ostatně potvrdila i ředitelka školy Martina Lungová.

„Na místě byl i záchranář, který žáka prohlédl. Vše je zaznamenané. Chlapec byl v ten den zcela v pořádku,“ sdělila CNN Prima NEWS a dodala, že interní prošetření celé věci proběhne již v pondělí.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Řidička v Praze nabourala do domu a dala se na útěk. Padl varovný výstřel

Tagy: