Drama v Ondřejově: V bytě explodoval kotel. Žena vyskočila z okna, sousedi hrůzu popsali

V domě v Ondřejově na Rýmařovsku vybuchl v sobotu večer kotel na tuhá paliva. Jeden z nájemníků skončil popálený v nemocnici. Další žena vyskočila z okna, nic se jí však nestalo. Ostatní lidé stihli před ohněm utéct. Podle informací CNN Prima NEWS může za výbuch špatná manipulace s kotlem.

Bylo krátce před půl desátou večer, když nájemníky v domě vyděsila obrovská rána. V přízemním bytě explodoval kotel. „My jsme už leželi a najednou jsem slyšela v obýváku jako by jel vlak. Pak strašný výbuch a potom už jsem slyšela venku paní, jak křičela, že hoří. Otevřela jsem okno a na mě šel zespod černý dým,“ popsala jedna z nájemnic domu Valentina Šubová. „Začalo to hořet v koupelně. Povídá se, že tam něco bouchlo, navíc tam smrděl benzín,“ doplnil další ze sousedů Alexandr Kopal.

ČTĚTE VÍCE: Senior z Tachovska žije už rok bez dodávek elektřiny. Svítí a topí díky několika vychytávkám

Sedmadvacetiletá žena vyskočila po výbuchu z okna obývacího pokoje, jejího partnera museli vytáhnout sousedé. Podle Kopala žena křičela o pomoc. „Já sem ji slyšel, tak jsem vyšel z domu. Ona šla za barák a mluvila na muže, on tam řval z okna v uzavřené místnosti, že hoří. Tak jsem automaticky vběhl dovnitř, vytáhl jsem ho a předal záchranáři,“ popsal drama. „S ohledem na zasažení dýchacích cest požárem a zplodinami hoření jej lékař uvedl do umělého spánku,“ upřesnil mluvčí záchranářů Ladislav Lang.

Zraněného nájemníka záchranáři transportovali vrtulníkem do nemocnice. Hasiči dostali požár po výbuchu pod kontrolu během dvaceti minut. Za explozi může podle informací CNN Prima NEWS neopatrná manipulace s benzínem. Jestli to tak ale doopravdy bylo, ukáže až vyšetřování. Škoda byla vyčíslena na půl milionu korun.

Tagy: