Baldwinova smrtící střelba: Policie zveřejnila video, které zachycuje dění po tragédii

Alec Baldwin

Policie zveřejnila videa a fotografie v rámci vyšetřování střelby Aleca Baldwina na filmovém place

Vyšetřovatelé z amerického Santa Fe zveřejnili několik videomateriálů zachycujících, co se dělo bezprostředně poté, když americký herec Alec Baldwin při natáčení filmu Rust zastřelil kameramanku Halynu Hutchinsovou a zranil režiséra Joela Souzu. Vyšetřování případu stále není u konce.

Říjen loňského roku. Šerif předává rádiem první informace o tragédii a míří na místo neštěstí. „V Bonanza Creek máme dva postřelené lidi. Nevím, jestli to souvisí s filmem, ale jedna ze zbraní byla skutečná. O koho jde, nevíme. Na místě je někdo z lékařského týmu. Ale nevíme, jaká je situace, jestli jsou mrtví nebo umírají,“ vysvětlil šerif.

Po příjezdu na místo tragédie, tedy do kulis kostela, je patrný všudypřítomný zmatek. Na podlaze leží těžce zraněná kameramanka Halyna Hutchinsová. „Ukončete okamžitě veškerou činnost. Toto je teď místo činu. Ukončete všechno, co děláte, a potřebuji, aby někdo, kdo to má na starosti, zajistil ten film,“ úkoloval šerif.

Měla to být chladná pistole bez nábojů

Uvnitř kostela lékaři bojují o život kameramanky Hutchinsové. Šerif mezitím obepíná kostel policejní páskou a krátce promlouvá k Alecu Baldwinovi. „Pane, promiňte, za chvíli za vámi přijdu a promluvíme si. Teď mají prioritu lékaři,“ řekl.

Halyna Hutchinsová bohužel zraněním v nemocnici podlehla. Mezitím Alec Baldwin poprvé popisuje vyšetřovatelům osudné okamžiky. „Při zkoušce tam nemělo nic být. Měla to být chladná pistole bez nábojů nebo slepých nábojů. Vytahuji zbraň, natáhnu pistoli a vystřelím. Prásk. A najednou se skácela k zemi,“ popsal Baldwin.

Inspekce práce v americkém státě Nové Mexiko udělila nejvyšší možnou pokutu 137 tisíc dolarů (přes tři miliony korun) produkční společnosti za porušení pravidel pro zacházení se zbraněmi. Samotného herce policisté neobvinili. Čelí ale několika žalobám od členů štábu a odškodné po něm žádá rodina kameramanky.

Tagy: