Nožem ozbrojený cizinec vyhrožoval recepčnímu smrtí. Proti recidivistovi zasáhla policie

Nečekané drama se odehrálo ve středu 25. ledna ráno v jednom z hostelů v Praze. Do budovy přišel cizinec a s nožem v ruce vyhrožoval recepčnímu, že ho zabije. Policisté jej zpacifikovali. Ukázalo se, že v minulosti byl muž již soudně trestán a je v podmínce. Motiv agresora zatím kriminalisté neznají.

„Policisté po příjezdu na místo agresivního muže zadrželi v pokoji, kde se před nimi schovával. Zpacifikovali ho za užití donucovacích prostředků,“ sdělila redakci Krimi zpráv mluvčí pražských policistů Violeta Siřišťová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMATAgresorka popsala bitku v Ústí: Nadávala mi, že šlapu s Němci, tak jsem ji zmlátila

Cizinec skončil ve vazbě

V pokoji policisté následně našli i 35centimetrový kuchyňský nůž, který použil jako zbraň a jímž měl zaměstnance ohrožovat. S jakým motivem cizinec do hostelu na pražském Žižkově přišel, kriminalisté zatím nevědí.

„Policisté na místě lustrací zjistili, že byl muž za násilnou trestnou činnost už v minulosti soudně trestán a je v tuto chvíli v podmínce,“ pokračovala Siřišťová. Cizinec už je ve vazbě. Tam si počká až do té doby, než soud začne jeho případ projednávat. „Zároveň policejní komisař požádal o posudky v odvětví psychiatrie,“ dodala pro CNN Prima NEWS mluvčí.

Takový postup znamená, že znalci budou ještě zkoumat cizincův psychický stav. Za nebezpečné vyhrožování může zůstat za mřížemi až tři roky.

Tagy: