Drama v Plzni. Malý chlapec si hrál na parapetu ve 4. patře, k tragédii chybělo málo

Malý chlapec si hrál na parapetu ve čtvrtém patře.

Malý chlapec si hrál na parapetu ve čtvrtém patře

V noci na čtvrtek prožila žena z Plzně-Doubravky pořádný šok. Kolem 23. hodiny vyhlédla z balkónu svého bytu, když si všimla světla ve čtvrtém patře. Na parapetu okna protějšího domu si hrál malý chlapec s baterkou v ruce. Okamžitě kontaktovala strážníky.

K incidentu došlo v ulici Ke Kukačce. Ve zhruba dvanáctimetrové výšce stál malý chlapec na parapetu okna, v ruce navíc držel baterku, kterou kolem sebe svítil. K tragické situaci chybělo málo, a tak žena z protějšího domu zavolala městskou policii, píše web Krimi-Plzeň.

„Viděla jsem, jak stojí úplně na kraji. Jednou rukou se držel okna, druhou svítil kolem sebe. Někdo na něj akorát z okna křičel, aby koukal zalézt, a to ve chvíli, kdy do ulice přijížděli strážnici. Klučík zalezl do bytu akorát, když sem zatáčeli,“ svěřila se webu žena, která v daný moment venčila psa.

Strážníci podle popisu zamířili k bytu malého chlapce. Rodiče, které vzbudili, vypověděli, že dali zhruba 7letého syna spát, ten však využil nezabezpečené okno a vydal se na riskantní noční dobrodružství. Rodiče nyní čeká nejen zabezpečení okna, ale zřejmě i vysvětlování na úřadě. „Veškeré poznatky předáme k dořešení věcně a místně příslušnému orgánu,“ dodala mluvčí městské policie.

Tagy: