Dramatické vynášení rozsudku: Recidivista po hlavě skočil přes pult a napadl soudkyni

Deobra Redden po vyslechnutí rozsudku napadl soudkyni (3. 1. 2024).

Muž napadl soudkyni

Třicetiletý Deobra Redden ve výbuchu vzteku napadl soudkyni, která jej odmítla propustit s podmínkou. Jen krátce před svým útokem jí přitom tvrdil, že není vzpurný člověk. Když ho s přihlédnutím ke kriminální minulosti poslala do vězení, přeskočil pult před lavicí pro obžalované a ženu napadl, zpacifikovat ho museli členové soudní ochranky. Jeden z nich skončil v nemocnici, zranění utržila i soudkyně. Dramatický incident zachytily soudní kamery.

Redden si měl ve středu u soudu v Las Vegas vyslechnout rozsudek kvůli pokusu o napadení s těžkým ublížením na zdraví, uvedl deník Washington Post. Podle stanice Sky News šlo o útok baseballovou pálkou, obžalovaný se k činu v listopadu přiznal. Agresorův advokát pro svého klienta žádal podmínku. „Nejsem vzpurný člověk,“ naléhal Redden na soudkyni a sám sebe popsal jako muže, který se nikdy nepřestává snažit udělat správnou věc, nehledě na to, jak je to obtížné.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Čínský student se stal obětí kyberúnosu. Mrznul sám uprostřed lesů, rodina zaplatila miliony

Soudkyně Mary Kay Holthusová se nicméně prosby obžalovaného i jeho advokáta rozhodla nevyslyšet. „Oceňuji to, ale myslím, že je na čase, aby zakusil něco jiného,“ reagovala na žádost o podmínku. „S takovou historií mu ji zkrátka nemůžu udělit,“ doplnila a začala sdělovat rozsudek.

Ve vteřinách po odmítnutí soudkyně je na nahrávce slyšet pouze cenzurovaná nadávka a ruch, kdy se obžalovaný rozeběhl, po hlavě přeskočil soudní pult a ženu strhl ze židle k zemi. Hned nato jej odtrhli muži z ochranky. Na záběrech je vidět ještě jejich potyčka s agresorem, při které létají pěsti.

Jeden z členů ochranky skončil v nemocnici s ránou na hlavě a s vykloubeným ramenem. Soudkyně též utrpěla zranění, která nicméně nevyžadovala ošetření v nemocnici. Redden se kromě původní obžaloby nyní bude muset zodpovídat i z napadení úřední osoby.

Podle deníku New York Times byl odsouzen k odnětí svobody zhruba na rok a půl už v roce 2015 kvůli pokusu o loupež. Do vězení se vrátil i v roce 2021 kvůli domácímu násilí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Spolubydlícímu probodl krk, kvůli nepořádku uškrtil jeho partnerku. Vražda v Krči dál děsí

Tagy: