Dramatické záběry: Policisté provrtali kamion, ujíždějícího řidiče nedostal ven ani pes

Policisté v Texasu zasahovali proti řidiči kamionu, který nejdřív odmítal zastavit a pak se zabarikádoval v kabině

Kuriózní zásah texaské policie na dálnici

Neobvyklý policejní zásah se odehrál v americkém Texasu. Strážci zákona tam několik hodin naháněli kamion nereagující na výzvy k zastavení. Řidič se následně zabarikádoval v kabině a odmítal vystoupit. Nepomohl speciální stroj ani služební pes. Muže z kamionu vytáhla až zásahová jednotka. Proč řidič policistům ujížděl, je ale zatím záhadou, informují média.

Vše začalo poměrně nenápadně. Policista si všiml kamionu stojícího na mezistátní dálnici v Texasu. Když ho šel zkontrolovat, řidič se pomalu rozjel. Následovala honička, do které se zapojilo hned několik hlídek. Řidič měl provádět úhybné manévry a přejíždět z pruhu do pruhu. Strážcům zákona se kamion po čtyřech hodinách podařilo zastavit u Houstonu pomocí speciálních pásů, které vozu poškodily pneumatiky.

ČTĚTE TAKÉ: Kuriózní záběry z války: Ruský obrněnec ujel okupantovi v nouzi, zoufalý běžec padl na hlavu

Tím ale drama neskončilo. Řidič totiž odmítl vylézt z kamionu. Policisté podle stanice KHOU vypověděli, že se řidič choval podivně a neustále túroval motor. Policisté postupně kromě ústních příkazů vyzkoušeli slzný plyn, nesmrtící zbraně, stroj podobný buldozeru, který do kabiny vyvrtal díry, a dokonce i služebního psa. Nic z toho však řidiče nedonutilo vylézt z kabiny kamionu. Do akce tak musel zásahový tým, který podezřelého muže konečně vytáhl ven.

Řidičovo chování zatím zůstává záhadou. Podle šerifa Eda Gonzaleze byl totiž nákladní prostor prázdný a v kamionu se nenašly ani žádné zbraně. „Stále nevíme, proč jednal tak nevyzpytatelným způsobem,“ cituje BBC vyjádření Gonzaleze pro média. Šerif dále dodal, že podezřelý zřejmě trpěl „nějakým silným postižením“.

Muž byl odvezen na ošetření a následně putoval do vazby. Obviněn zatím z ničeho nebyl. Podle agentury AP byla mezistátní silnice číslo 10 kvůli policejním manévrům uzavřena několik hodin.

Tagy: